Spring naar inhoud
Eén

Kom naar Je m’appelle Jacques Brel

Op 9 oktober ’78 overleed de, zoals hij zichzelf noemde, ‘Franstalige Vlaming’ Jacques Brel aan de gevolgen van longkanker. 40 jaar na zijn dood brengen Music Hall, gelauwerd Brel-vertolker Filip Jordens en regisseur Dirk Decloedt met Je m’appelle Jacques Brel gepast hulde aan de legendarische en uiterst begenadigde chansonnier, componist en tekstschrijver.

Music Hall creëert aan de hand van een groots opgezet multi-media spektakel een ultiem eerbetoon aan Jacques Brel. Filip Jordens zal in deze Je m’appelle Jacques Brel niet enkel bijgestaan worden door zijn eigen muzikanten, maar krijgt met het Brussels Philharmonic Orchestra onder leiding van dirigent David Navarro Turres ook een groot symfonisch orkest achter zich. Dit indrukwekkend muzikaal eerbetoon wordt nog specialer dankzij prachtige authentieke foto- en videobeelden van Jacques Brel. Dirk Decloedt creëert een visueel totaalconcept die Brels’ muziek harmonisch aanvult en zo het publiek letterlijk een unieke blik op zijn bewogen, intrigerende levensverhaal gunt.

Je m’appelle Jacques Brel is te zien op vrijdag 12 oktober in Capitole Gent en op zondag 14 oktober in de Koningin Elizabethzaal in Antwerpen.

geschreven op 04 september 2018
VRTNU VRTNU VRTNU