Spring naar inhoud

Kom naar de interactieve Meer Weer-expo

één

3 juli tot en met 29 augustus in Kursaal Oostende

Eén organiseert deze zomer voor de eerste keer een interactieve doe-expo over het weer. Op de expo ‘Meer Weer’ kan jong en oud onder meer fascinerende weetjes, leuke weerateliers en ‘instagrammable’ fotodecors ontdekken. Op zaterdag 3 juli opent ‘Meer Weer’ haar deuren in het Kursaal van Oostende. De expo loopt tot en met zondag 29 augustus.

De allerleukste doe-activiteiten

Beleef een hele zomer lang het weer in geuren en kleuren. De ‘Meer Weer’-expo dompelt je onder in verschillende weerthema’s. Je ontdekt er alles over natuurfenomenen, aarde, klimaat, sterrenkunde, ruimtevaart, zon, duurzaamheid en zee.

De expo is een visueel feest voor jong en oud. Je kan er poseren voor meer dan 50 prachtige en ‘instagrammable’ fotodecors in de verschillende weerthema’s. Bij de decors lees je ook nog leuke weetjes van Frank Deboosere.

Heb je altijd al eens zelf het weerbericht op Eén willen presenteren? Dat kan! Op de expo kan je net zoals Frank Deboosere, Bram Verbruggen en Sabine Hagedoren voor een greenkey scherm het weerbericht presenteren. Later die dag ontvang je in je mailbox een afgewerkt filmpje van jouw weerbericht. Sta je liever niet voor het scherm? Dan kan je eens proberen om zelf het weerbericht op Radio 2 te presenteren of om een liedje aan te kondigen zoals een echte radiopresentator.

In de expo kan je ook de Karrewiet weer-app testen. Met die app ontdek je welk weer het op jouw geboortedag was. Je hoeft enkel je geboortedatum in te geven en vervolgens krijg je een aangepast weerbericht te zien. Daarnaast toont Jelle Mels van Karrewiet hoe het weer op je verjaardag doorheen de jaren veranderd is.

Tot slot kan je verschillende weerscenario’s beleven in augmented reality. Zo stap je op de expo een ruimte binnen en verschijnen er plots verschillende weerelementen zoals een windhoos, een hagelbui, sneeuw, donder of bliksem.

Oog voor het klimaat

De expo besteedt extra aandacht aan het klimaat. Zo legt Frank Deboosere in een filmpje uit wat biodiversiteit is en hoe je er je steentje aan kan bijdragen. Verder vind je op de expo een unieke opstelling van de Proper Strand Lopers. Daar krijg je meer informatie over de plasticsoep. Vorig jaar werd er dankzij deze organisatie maar liefst 15.400 liter afval geruimd. Dat afval is grotendeels afkomstig van zwerfvuil dat toeristen achterlaten op het strand.

geschreven op 24 juni 2021
VRTNU VRTNU VRTNU