Spring naar inhoud

De kerst van Eén

één

Ontdek onze programma's tijdens de feestdagen

Deze kerstperiode doet Eén er alles aan om iedereen warm te houden. Ontdek onze fonkelnieuwe specials en tal van verrassingen op weg naar een spetterend 2017.

Dagelijkse kost viert kerst aan de kust

Jeroen gaat van maandag 12 december tot vrijdag 16 december richting de kust om er vanuit Oostende zijn overheerlijke, nationale kerstmenu klaar te maken. Ook Jeroens kooklocatie in Leuven wordt in een kerstkleedje gestoken en op 21 december kan iedereen tussen 16.00u en 20.00u zijn of haar kerstwens overbrengen in de kerstwensbox voor de deur.

M/V van het jaar

Peter Van de Veire gaat drie weken lang op zoek naar de M/V van het jaar. Vanaf 26 december start hij zijn zoektocht naar welke landgenoten spreekwoordelijke punten hebben gescoord in de wereld van de sport, cultuur, politiek, media of missverkiezingen.

Onder andere Koen Geens, Maaike Cafmeyer, Thomas Van der Plaetsen, Leen Dendievel, Jan Jambon, Aster Nzeyimana en Lenty Frans maken kans op de titel M/V van het jaar. Peter Van de Veire laat zich bijstaan door "nieuwsankers" Charlotte Vandermeersch, Lucas Van den Eynde, Bill Barberis, An Miller, Liesa Naert en Warre Borgmans.

Concerten

De hele kerstvakantie kan je genieten van de beste concerten van enkele muzikale toppers zoals Adele, Michael Bublé, Kylie Minogue en Christoff.

25 december: Kerstdag

 • 20.00u: Weg zijn wij kerstspecial

Drie BV's trekken er samen op uit in deze special van Weg zijn wij. Waar ze naartoe gaan en welke activiteiten ze doen, blijft ook voor hen nog een verrassing. Maar een gezellig kerstsfeer is sowieso gegarandeerd.

 • 20.30u: Kalmte kan u redden

25 december wordt dit jaar gevierd zonder ballen, want die avond strijden vijf bekende dames tegen elkaar in een speciale aflevering. Maaike Cafmeyer, Ruth Beeckmans, Sarah Vangeel, Danira Boukhriss en Karen Damen zijn de vijf indrukwekkende vrouwen die in de arena van Tom Lenaerts. Ze spelen voor 10.000 euro dat integraal geschonken wordt aan SOS Kinderdorpen.

 • 21.30u: Het warme kerstverhaal van Eigen kweek

Ook de familie Welvaert viert Kerstmis - geheel op hun eigen manier, natuurlijk. Geniet op Kerstdag van het warm kerstverhaal van Eigen kweek.

31 december: Oudejaarsavond

 • 20.10u: Urbanus zelf!

We sluiten 2016 op humoristische wijze af. In Urbanus zelf! brengt Urbanus zijn legendarische liedjes. Die worden aan elkaar getimmerd met oude en nieuwe sketches, oneliners en visuele grappen.

 • 21.05u: Kampioen zijn blijft plezant

Hoe kan je het jaar beter afsluiten dan met de eerste F.C. De Kampioenen-film: Kampioen zijn blijft plezant. De Kampioenen reizen naar Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin, op uitnodiging van Albert Tartuffe, een vriend van voorzitter Balthasar Boma. Maar wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders dan gedacht...

 • 23.05: Mag ik u kussen?

Liefde overwint alles. Wat er het afgelopen jaar ook allemaal gebeurd is, volgend jaar zal er gewoon weer liefde zijn. En dat moet gevierd worden. Met goed gezelschap, romantiek en veel humor; kortom, met een welgemikte, feestelijke special van Mag ik u kussen?

Bart Peeters ontvangt Bill Barberis, Bart Cannaerts en Tom Waes, die voor de gelegenheid extra netjes zijn uitgedost. Zij strijden om de zoen van een welgejurkte dame: niemand minder dan Josje Huisman.

 • 23.50u: Met Eén naar 2017

Vorig werd zonden we al succesvol live de vuurwerkshow in Antwerpen uit, en ook komende Oudejaarsavond mogen jullie je verheugen aan een heleboel spektakel. Saartje Vandendriessche telt samen met jullie af naar 2017.

1 januari: Nieuwjaarsdag

Beau séjour
 • 19.35u: Iedereen beroemd

Op Nieuwjaarsdag brengt Iedereen beroemd een special met onder andere de rubriek Nieuwsdesk: ze blikken met enkele onbekende landgenoten vooruit op 2017. Wat zal er allemaal veranderen? In de rubriek Oudercontact komen de voornemens die zelden worden volgehouden aan bod. Ook doen ze de Gastvrijheidstest: ze trekken de wijde wereld in en gaan op zoek naar een gezin waar ze met zijn allen samen Oudjaar mogen vieren.

 • 20.35u: Kalmte kan u redden

Tom Lenaerts zet de allereerste dag van 2017 meteen goed in met een special van Kalmte kan u redden. En dat wordt er eentje voor in de geschiedenisboeken: Steven Van Herreweghe, Adriaan Van den Hoof, Bart De Pauw, Erik Van Looy en Ben Crabbé ruilen hun rol als presentator om voor een zitje aan de andere kant: dat van kandidaat. De pot van 10.000 euro wordt voor De warmste week aan SOS Kinderdorpen geschonken.

 • 21.30u: Beau séjour

Vanaf 1 januari start de topreeks Beau séjour bij Eén, een hedendaagse whodunit met een surreële twist over een tienermeisje dat op zoek gaat naar haar eigen moordenaar. Ook onder meer Johan Van Assche, Inge Paulussen, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Charlotte Timmers zijn er te zien.

 • 22.20u: Adele: Live in New York

Op Nieuwjaarsavond zenden we het concert van Adele in de Radio City Music Hall in New York uit.

geschreven op 09 december 2016
VRTNU VRTNU VRTNU