Spring naar inhoud

Jouw kerstvakantie bij Eén

één

Samen aftellen naar het nieuwe jaar

Deze kerstvakantie brengen we een heleboel passende eindejaarsprogramma’s. Ontdek hieronder onze volledige kerstprogrammatie.

 • Het nationale kerstmenu in Dagelijkse kost: van maandag 16 t.e.m. vrijdag 20 december om 18u15
 • Vrede op aarde: vanaf 22 december van zondag tot en met donderdag rond 20u35
 • Dagelijkse winterkost: van maandag 23 december t.e.m. vrijdag 3 januari om 18u15
 • Bart Peeters deluxe: maandag 23 december om 21u30
 • Het jaaroverzicht: maandag 30 december om 20u40
 • Ontknoping van De twaalf: zondag 5 januari om 20u55
 • Kerstconcert Bublé!: zondag 5 januari om 23u10

Kerstavond en kerstdag

 • Kerstconcert Robbie Williams: dinsdag 24 december om 22u20
 • Kerstconcert in het Paleis: woensdag 25 december om 15u05
 • Is er een Kerstman in de zaal?: woensdag 25 december om 20u35
 • Kerstspecials First dates UK: woensdag 25 en donderdag 26 december om 22u40

Oudejaarsavond en nieuwjaar

 • Down the snow: dinsdag 31 december om 21u20
 • The big friendly giant: dinsdag 31 december om 21u50
 • Live vuurwerk: dinsdag 31 december om 23u50
 • MNM Back to the 90s & nillies: woensdag 1 januari om 00u20
 • FC De Kampioenen 3: Forever: woensdag 1 januari om 20u30

Sven de Leijer zorgt voor Vrede op aarde

Vrede op aarde is terug. Voor het derde jaar op rij mag Sven de Leijer zijn studio vullen met kerstsfeer. De boom is versierd, de pakjes liggen klaar... Maar vooral: Sven heeft zoals gewoonlijk weer een heel jaar veel te veel televisie gekeken. En die buit wil hij maar wat graag met de kijker delen.

Geen Vrede op aarde zonder Vrede op aarde-awards. En die prijzen worden uitgedeeld door een jury die van alle markten thuis is: comedian Wouter Deprez, TV- en radiomaakster Siska Schoeters, professor Hendrik Vos, zeilster Evi Van Acker, zangeres en coryfee Margriet Hermans, sportanker Maarten Vangramberen, zangeres en MIA-genomineerde Charlotte Adigéry, en uiteraard de voorzitter der voorzitters Jan Peumans. Bovendien nam Sven ook Wim Lybaert mee, voor het goede leven, de catering, en zijn warme uitstraling.

Vrede op aarde: vanaf 22 december van zondag tot en met donderdag rond 20u35 of 21u30 (afhankelijk van de datum)

Feestelijke kookinspiratie van Jeroen Meus

Jeroen Meus zorgt voor de vakantie al voor heerlijke inspiratie voor de kerstmaaltijd. Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 december is Het nationale kerstmenu te zien in Dagelijkse kost. Wat staat er op het menu?

 • Maandag 16/12: Jeroen maakt drie heerlijke hapjes op mee uit te pakken op kerstavond: oester met pancetta, wildpaté met peperkoek en kweepeer en champignon-kaaskroketje met peterselie;

 • Dinsdag 17/12: een makkelijk maar fantastisch voorgerecht dat wordt gesmaakt door jong en oud: tartaar van zalm met avocado, appel en komkommer;

 • Woensdag 18/12: een warme vissalade, een romige saus en handgepelde grijze garnalen zijn de topingrediënten om kerstavond in stijl verder te zetten. Jeroen maakt brandade van kabeljauw met spinazie, wittewijnsaus en grijze garnalen;

 • Donderdag 19/12: een hoofdgerecht dat velen zullen lusten: hertengebraad met champignonsaus, rode kool, appel-knolseldermash en krokant gebakken aardappelwafeltjes.

 • Vrijdag 20/12: het ideale dessert om het kerstmenu mee af te sluiten: een hagelwitte kerstbûche met citroencrème en kokos.

Muziek met Bart Peeters deluxe

Op maandag 23 december kan iedereen genieten van het verjaarsdagsconcert Bart Peeters deluxe. De muzikale duizendpoot Bart Peeters viert zijn zestigste verjaardag in aanwezigheid van duizenden fans, met een indrukwekkende reeks uitverkochte concerten in de Lotto Arena. Bart wordt begeleid door zijn band ‘De ideale mannen’ en een vijfhonderd-koppig pop-upkoor zorgt voor nog meer magische kippenvelmomenten.

Bart Peeters deluxe: op maandag 23 december om 21u30

Op kerstavond en Kerstmis

Op 24 december zenden we 's avonds het kerstconcert van Britse zanger Robbie Williams uit, The Christmas present, gevolgd door een exclusief interview van de zanger door Siska Schoeters. Tijdens het concert brengt de zanger zijn grote hits en ook enkele kerstklassiekers van zijn album 'The Christmas present'.

Op kerstdag 25 december wordt het jaarlijkse kerstconcert vanuit het Koninklijk Paleis in Brussel uitgezonden. In aanwezigheid van de koninklijke familie brengen solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth een uur kerstmuziek. 's Avonds is er de special Is er een Kerstman in de zaal? met Philippe Geubels. Geen vragen over medische feiten dit keer, wel over Kerstmis. Dokter Sofie wordt even vervangen door kerstman Jacques Vermeire, het panel bestaat uit Jan-Jaap van der Wal, Barbara Sarafian, Bart Kaël en Jonas Geirnaert.

Op oudejaarsavond en Nieuwjaar

Op oudejaarsavond kan iedereen genieten van een nieuwe Down the snow. Daarin liften Dieter Coppens en Kevin, uit het eerste seizoen van Down the road, voor De warmste week van Rusland naar België om zo geld in te zamelen voor het goede doel GimmeShelter, een vzw die zich inzet voor daklozen in Vlaanderen.

Daarnaast is er de film The big friendly giant voor de hele familie. Nadien is het aftellen naar 2020 met live vuurwerk vanuit Antwerpen. Thuis-acteurs Tine Priem (Tamara) en Raf Jansen (Dieter) tellen samen met de kijkers af naar het nieuwe jaar en naar het feestelijke vuurwerk. Tot slot is het feesten geblazen met een captatie van MNM Back to the 90's & nillies in het Sportpaleis van Antwerpen. Op Nieuwjaarsdag kan iedereen gezellig samen in de zetel kruipen met de derde film van FC De Kampioenen.

Op de laatste zondag van de vakantie, 5 januari, is de ontknoping van de spannende fictiereeks De twaalf te zien. Daarnaast is het genieten van het kerstconcert Bublé! met de Canadese jazzzanger Michael Bublé.

Sportieve prestaties en Het jaaroverzicht

Op zondag 29 december zenden we het veldrijden uit. Sporza op Eén brengt een liveverslag van de cyclocross voor vrouwen en voor mannen in Diegem, met commentaar van Michel Wuyts en Paul Herygers en interviews door Ruben Van Gucht.

2019 was een jaar vol emoties. Er was intens verdriet om Julie Van Espen, rouw om Christophe Lambrecht en Marieke Vervoort. De Vlaming begreep niets meer van de hele brexitsaga en keek met spanning naar de (poging tot) federale regeringsvorming. Iedereen steunde baby Pia met een miljoen sms’jes en was vertederd door de geboorte van een pandatweeling. Alle hoogtepunten van het jaar 2019 brengen we in Het jaaroverzicht op maandag 30 december.

geschreven op 09 december 2019
VRTNU VRTNU VRTNU