Spring naar inhoud

We ronden het verkiezingsweekend af met Het Kopstukkendebat

één

Tijdens het verkiezingsweekend op zaterdag 13, zondag 14 oktober en maandag 15 oktober staan Eén en VRT NWS voor je klaar in heel Vlaanderen en Brussel.

Zaterdag 13 oktober

Op de avond vóór de verkiezingsdag brengen we alle partijvoorzitters samen rond de tafel voor Het grote debat.

Ivan De Vadder gaat met hen in discussie nu de campagne achter de rug is en de verkiezingsdag voor de deur staat. De partijvoorzitters krijgen elk het woord om voor de laatste keer de kiezer te overtuigen van zijn of haar programma.

Ivan en de partijvoorzitters bereiden zich ten slotte voor op de grote dag en bespreken wat winst of verlies zal betekenen.

Het grote debat is er om 21.15 uur.

Zondag 14 oktober

Op de verkiezingsdag staan Eén en VRT NWS voor jou klaar in heel Vlaanderen en Brussel. Reporters brengen van alle uithoeken in Vlaanderen verslag over de resultaten, nieuwe burgemeesters en gevormde coalities. Ze capteren de vreugde van de winnaars en tranen van de verliezers. In de grootste steden is er bovendien extra aandacht. Daar volgen de VRT NWS-journalisten het spoor van de belangrijkste kopstukken. Journaalanker Martine Tanghe schakelt vanuit Brussel door de naar reporters.

Ook houden we voor jou de sociale media in Vlaanderen nauwlettend in de gaten. Welke politicus maakt een statement op Twitter? Welke post brengt veel reactie teweeg? Journalist Tim Verheyden houdt minuut na minuut in de gaten wat bij de kiezer in Vlaanderen leeft.

Ivan De Vadder staat klaar om te berichten zodra de resultaten binnenlopen. Politicologen Sofie Marien en Carl Devos zijn te gast in de studio om evoluties en tendensen in kaart te brengen.

Als alle kaarten geschud zijn, is er nog een ‘virtueel’ debat, waarin Ivan De Vadder alle partijvoorzitters live vanuit hun woonplaats spreekt.

De marathonuitzending KIES18 begint om 12.00 uur.

Maandag 15 oktober

De dag na de verkiezingen worden er 's ochtends tussen 7.00 en 10.00 uur extra journaals gebracht.

's Avonds ontvangt Ivan De Vadder alle partijvoorzitters in de studio om de uitslagen van de verschillende steden en gemeenten te bespreken en te interpreteren.

Het Kopstukkendebat is er om 21.25 uur.

geschreven op 10 oktober 2018
VRTNU VRTNU VRTNU