Spring naar inhoud

Het startschot van De Warmste Week 2021

één

MNM, Studio Brussel en één trappen De Warmste Week af

Op de Grote Markt in Mechelen geven Studio Brussel, MNM en Eén vandaag het officiële startschot van De Warmste Week. StuBru-dj Fien Germijns en MNM-dj Peter Van de Veire presenteren van 6 tot 9 uur samen De Warmste Ochtendshow. Die is simultaan op beide zenders te horen en te zien op Eén. De Warmste Week kiest voortaan voor één maatschappelijk relevant thema. Dit jaar is dat ‘Kunnen zijn wie je bent’. Organisaties kunnen nu projecten indienen die ervoor zorgen dat iederéén – jong en oud – kan zijn wie die wil zijn. Heel Vlaanderen wordt opgeroepen om geld in te zamelen om deze projecten te realiseren. Van de Veire en Germijns krijgen in hun radioshow vandaag het gezelschap van de 21 jongerenambassadeurs. Mechelen is dit jaar ook de gaststad voor het eerste DWW Fest eind december.

De Warmste Week  kiest vanaf dit jaar voor een nieuwe aanpak en zet voortaan één maatschappelijk, actueel thema centraal. Dit jaar is dat kunnen zijn wie je bent. Helaas is dit voor heel wat mensen nog niet het geval, daarom roept de solidariteitsactie van de VRT organisaties op om projecten in te dienen die dat wel mee mogelijk maken en die het verschil maken voor mensen die nog niet kunnen zijn wie ze echt zijn. Heel Vlaanderen wordt opgeroepen om hiervoor geld in te zamelen. Het doel is om met het ingezamelde geld deze projecten te realiseren in 2022.  Een eerste actie die de VRT samen met hoofdpartner KBC lanceert  is de verkoop vanaf half november van zes verschillende pins van de bekende vlammetjes.  

DWW Radio & DWW Fest: De Warmste Week trekt dit jaar naar Mechelen

Vandaag is de gaststad bekendgemaakt waar eind dit jaar De Warmste Week z’n hoogtepunt kent: Mechelen. Van 18 tot 24 december worden StuBru en MNM voor een week DWW Radio, live vanuit Mechelen en de hele week te zien op Eén en VRT NU.

Als startschot van De Warmste Week maken MNM-dj Peter Van de Veire & Stubru-DJ Fien Germijns vandaag De Warmste Ochtendshow in Mechelen.

Ambassadeurs Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagba schilderen het thema en de vlam van De Warmste Week in het groot op de Grote Markt. Dat doen ze samen met 18 andere jongeren, met wie ze de DWW21 vormen, de 21 jongerenambassadeurs van De Warmste Week.

Voor de eerste keer zal er een DWW Fest georganiseerd worden, een stadsfestival voor jong en oud, helemaal in het teken van het Warmste Week-thema ‘Kunnen zijn wie je bent’. Van 18 tot 24 december staat er tijdens DWW Fest een groot muziekfestival op de planning en kan iedereen talks, workshops en cinemavoorstellingen bijwonen. Jongeren zullen van zich kunnen laten horen in een talent area.  Op die manier wil De Warmste Week in Mechelen een week lang mensen samenbrengen om het thema te vieren.  

Dien je project in voor het DWW Fonds

Naast de nodige sensibilisering over het thema, zamelt De Warmste Week geld in voor concrete projecten die ervoor zorgen dat iedereen kan zijn wie men is of wil zijn. Hiervoor heeft de VRT het DWW Fonds opgericht, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Alle non-profitorganisaties in Vlaanderen (vzw’s, scholen, jeugdorganisaties, sociale economie bedrijven, …) die projecten willen indienen rond dit thema, kunnen zich aanmelden op dewarmsteweek.be. 

De Koning Boudewijnstichting stelt een onafhankelijke jury samen met daarin ook een vertegenwoordiging van de 21 jongeren. Die jury bepaalt welke projecten gesteund worden. De selectie gebeurt onder leiding van juryvoorzitter Eva Vereecke, tevens directeur van De Ambrassade.

Het Fonds steunt projecten voor iedereen, jong en oud. Bijvoorbeeld een project dat tewerkstellingskansen biedt voor mensen met mentale achterstand, een sportclub die zorgt dat mensen met een visuele beperking hun favoriete hobby kunnen uitoefenen, een vluchthuis voor mishandelde vrouwen of een steunproject voor LGBTQI+ jongeren. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om deze projecten te financieren, die in 2022 gerealiseerd moeten worden.

geschreven op 22 september 2021
VRTNU VRTNU VRTNU