Spring naar inhoud

Geniet van een warm eindejaar bij één

één

Met muziek, kerstspecials, humor en meer!

Extra gezelligheid tijdens de feestperiode

Nu we ons stilaan opmaken om het eindejaar én het nieuwe jaar te vieren, zorgt Eén voor extra gezelligheid met een aangepaste programmatie, de hele verlengde kerstvakantie lang vanaf 18 december.

2021 afsluiten doet Eén met de eindejaarsconference van Kamal Kharmach, en op muzikale wijze met het concert 'Sterker' van Niels Destadsbader. Aftellen naar 2022 doe je met Vrede op aarde. En in de nieuwjaarsspecial van First dates hopen vrijgezellen het nieuwe jaar in te zetten met een nieuwe liefde.

Switch

Switch, de quiz zonder punten, ontwaakt voor het eerst uit zijn winterslaap. Adriaan Van den Hoof trekt zijn beste kersttrui aan om tijdens de feestdagen te Switchen. Hij ontvangt drie weken lang telkens vijf bekende Vlamingen die elkaar het vuur aan de schenen leggen.

Tijdens de kerstvakantie wordt er gespeeld voor Kom op tegen kanker. Tussen kerst en nieuw is het de beurt aan Maaike Cafmeyer, Bart Cannaerts, Sarah Mouhamou, Lennert Coorevits en Robin Keyaert. Na Nieuwjaar verwelkomt Adriaan onder andere Danira Boukhriss, Raf Jansen, Thomas Huyghe en Rani De Coninck.

  • Switch ten voordele van Kom op tegen Kanker, vanaf maandag 27 december om 19.40 uur.

Vrede op aarde

Geen eindejaar op Eén zonder de eigenwijze terugblik van Sven de Leijer in Vrede op aarde. Inclusief een bekende jury, een Ardense chalet en felbegeerde awards.

Voor de chalet krijgt Sven versterking van gastvrouw Siska Schoeters. Zij ontvangt er juryvoorzitter Jan Peumans, juryleden Philippe Geubels, Imke Courtois, Pedro Elias, Jennifer Heylen, Guy T’ Sjoen, Micha Marah, Jan Paternoster, Sofie Van de Velde en kok Filip Peeters. Zij reiken naar goede gewoonte de belangrijkste prijzen van het jaar uit: de Vrede op aarde-awards.

In de studio blikt Sven terug op 2021. Het jaar van een zalige sportzomer, coronaverstrengingen en -versoepelingen. En naar goede gewoonte neemt hij ook de opvallendste televisieprogramma's onder de loep. Dat alles doet hij samen met onder meer Cath Luyten, Tijs Vanneste, Wim Lybaert, Jacques Vermeire en Goedele Wachters.

Reporter Luc Haekens was er weer bij op de belangrijkste momenten van het jaar: bij de slachtoffers van de Ever Given, op het WK Wielrennen in Leuven, bij de vele Vlaamse toeristen in Durbuy, bij de heropening van de discotheken, in een vaccinatiecentrum, bij een jeugdbeweging die werd getroffen door de overstromingen en op de dag dat werknemers terug naar kantoor mochten.

Vrede op aarde, vanaf 24 december elke weekdag en op zaterdag rond 21.35 uur.

Vrede op aarde: Aftellen naar 2022

Op oudejaarsavond telt Sven de Leijer in een speciale Vrede op aarde samen met Arnout Hauben, Elodie Ouedraogo en oudejaarskoning Jacques Vermeire af naar het nieuwe jaar.

Uiteraard neemt Sven deze opdracht erg serieus. Hij haalt dan ook alle middelen - én enkele special guests - uit de kast om het aftelmoment tot een goed einde te brengen.

Vrede op aarde: aftellen naar 2022, vrijdag 31 december om 23.50 uur.

Heerlijke muziek

Geen eindejaarsfeesten zonder een heerlijk streepje muziek om je in de juiste sfeer te brengen. Op kerstavond 24 december brengt Eén het kerstconcert Michael Bublé's Christmas in the City. Een mix van comedy, muziek en natuurlijk kerstsfeer, met de hulp van enkele speciale gasten. Op kerstdag zelf is het genieten van het jaarlijkse kerstconcert vanuit het Koninklijk Paleis in Brussel, in aanwezigheid van de koninklijke familie. En op 1 januari brengt Eén niet alleen #LikeMe in Concert 2 in primeur maar ook het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, rechtstreeks vanuit de Gouden Zaal van het Musikverein in Wenen. Ze vertolkt muziek van Johann Strauss en zijn tijdgenoten.

  • Michael Bublé's Christmas in the City, vrijdag 24 december om 23.15 uur.
  • Kerstconcert vanuit het Koninklijk Paleis, zaterdag 25 december om 16.00 uur.
  • Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, zaterdag 1 januari om 11.15 uur.
  • #LikeMe in Concert 2, zaterdag 1 januari om 18.10 uur.

Taboe

In het langverwachte tweede seizoen van Taboe wil Philippe Geubels lachen om mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Maar dat doet hij uiteraard niet zonder uitgebreid vooronderzoek. Hij nodigt elke week zijn gasten uit in een vakantiehuis in de Ardennen, luistert naar hun verhalen, verkent samen met hen de wijde omgeving en leert hen vooral echt goed kennen.

Daar blijft het niet bij: ook humor is een belangrijk deel van Taboe. Philippe brengt een comedy-set in Arenberg over het bewuste thema.

Taboe, vanaf 26 december elke zondag om 20.05 uur.

Het jaaroverzicht van VRT NWS: 2021 - Alles komt terug

2021 was een woelig jaar. Een rollercoaster van gebeurtenissen. Met telkens nieuwe verrassingen. Gelukkig is er op het einde nog één zekerheid: het Jaaroverzicht van VRT NWS. Wim De Vilder is deze keer de ervaren gids die de kijkers meeneemt door het voorbije jaar en hen alles laat herbeleven.

Het optimisme van het voorjaar bijvoorbeeld, toen het leek alsof we het Rijk der Vrijheid gingen binnenwandelen na het coronajaar 2020. Op café of naar het voetbal gaan, reizen, dicht tegen elkaar dansen: het mocht weer. Knaldrang alom. Tot de vierde golf ons overspoelde. En daarmee het gevoel van: alles komt terug. Wat er nog terugkwam in 2021: Abba, Stromae en Adèle bijvoorbeeld.

2021 - Alles komt terug, dinsdag 28 december om 20.40 uur.

Thuis

Net als vorig jaar zet de cast van Thuis de kersttoon. Ook dit jaar maakten ze een videoclip vol liefde en warmte. Op de tonen van Think of Christmas van Anne-Marie brengt Thuis je al helemaal in de juiste sfeer voor kerst.

Net als bij alle feestvierders thuis in Vlaanderen zal het soms vredig en knus zijn, en op andere plekken is de sfeer ontvlambaar. Eén ding is zeker: het wordt een warme feestperiode, in alle betekenissen van het woord.

Thuis, elke weekdag rond 20.10 uur.

Sportjaaroverzicht

Ook de sportliefhebbers kunnen deze weken terecht op Eén. In de laatste twee zondagen van december brengt Sporza op Eén het wielerjaaroverzicht, dat in twee afleveringen een mix brengt van wat er afgelopen jaar gebeurde in zowel de mannen- als de vrouwenkoers. Nadien is het de beurt aan het Olympisch jaaroverzicht, dat terugblikt op de fantastische prestaties van zowel de Olympische als Paralympische atleten Daarnaast zendt Sporza op Eén verschillende wedstrijden en documentaires uit.

  • Wielerjaaroverzicht, 19 en 26 december.
  • Olympisch en Paralympisch jaaroverzicht, 2 en 9 januari.

Eindejaarsconference Kamal Kharmach: Mag ik even 2021

In deze tijden zijn er nog weinig zekerheden, maar gelukkig is er opnieuw een eindejaarsconference van Kamal Kharmach. Op vrijdag 31 december blikt hij in Mag ik even 2021 terug op het bijzondere afgelopen jaar.

Met een jaar waar het Capitole werd bestormd, de drugsmaffia werd ontmaskerd en waar we meer dan ooit door hebben hoe essentieel kappers zijn, belooft ook deze conference een klepper van formaat te worden. En hoe kijkt Kamal naar onze Rode Duivels op het EK, de Belgische prestaties op de Olympische Spelen en de vaccinatiechaos?

Niels Destadsbader: Sterker

Niels Destadsbader in het Sportpaleis, dat klinkt als muziek in de oren. Met hits als De wereld draait voor jou, Skwon meiske en Verover mij zal er op oudejaarsavond luidkeels worden meegezongen bij Eén.

Niels brengt ook enkele muzikale vrienden mee. Zo komt Regi mee het oude jaar uitzwaaien, krijg je een verrassend duet te zien met Tourist Le MC en is er nog die bekende DJ van Radio Hallo. Niemand minder dan Marc Vertongen komt langs en tovert het Antwerpse Sportpaleis om in een uitgelaten Tomorrowland. De nieuwste show van Niels Destadsbader: Sterker, op oudejaarsavond te zien bij Eén. Wie niet genoeg krijgt van Niels kan vanaf die avond terecht op VRT NU voor Niels Destadsbader: Sterker XL, de volledige versie van zijn concert.

Niels Destadsbader: Sterker, vrijdag 31 december om 22.45 uur.

F.C. De Kampioenen 4: Viva Boma

Op Nieuwjaar is het gezellig samenkruipen voor de vierde film van FC De Kampioenen: Viva Boma. Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de Boma Vleesindustrie NV. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal en bij Niki, zijn nieuwe vlam.

Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de Viva Boma worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.

FC De Kampioenen: Viva Boma, zaterdag 1 januari om 20.15 uur.

First dates: nieuwjaarsspecial

Nieuwjaar in het First dates restaurant! Tien vrijgezellen wagen hun kans om het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwe liefde. Op deze feestelijke dag laten ze zich bijstaan door familie en vrienden. Zij duimen voor de goede afloop, maar de daters beslissen.

Schiet Cupido raak of mist hij z’n doel? Tussen de feestmenu’s door wisselen Patrick, Bram, Leena, Katelen en Ferdy Secret Santa kadootjes uit. En proeft Ferdy zijn eerste oester.

First dates, zondag 2 januari om 21.50 uur.

Fijne feesten, hou het veilig en geniet van deze programma's en specials tijdens de kerstvakantie.
geschreven op 07 december 2021
VRTNU VRTNU VRTNU