Spring naar inhoud

Ga van oud naar nieuw met Eén

één

Start 2019 met deze topprogramma's

We sluiten 2018 af en starten 2019 met een combinatie van een flinke dosis humor, romantiek en een ongeziene vriendschap.

Oudejaarsavond

Vrede op aarde (om 20.30u)

Begin oudejaarsavond met een geweldige terugblik op het voorbije jaar. Sven De Leijer bespreekt samen met Jean-Marie Dedecker, Karolien Debecker en Tom Lenaerts de meest opmerkelijke momenten van 2018.

Down the snow: het reisverslag (om 21.30u)

2700 kilometer, van de koudste naar de warmste plek in Europa: Wachtebeke tijdens De warmste week. Herbeleef in deze special het volledige avontuur van Dieter en Kevin!

Night at the museum: battle of the Smithsonian (om 22.00u)

Door de magische kracht van een historische tablet komen ’s nachts de museumstukken van het Natuurhistorisch Museum tot leven. Door een modernisering worden alle museumstukken van de eerste film verplaatst naar het Smithsonian-museum en ex-nachtwaker Larry Daley gaat zijn nachtelijke vrienden achterna. Het zijn echter niet enkel vriendelijke stukken die ’s nachts tot leven komen…

Live vuurwerk (om 23.45 uur)

Samen met Saartje Vandendriessche telt Vlaanderen af naar 2019. Kijkers mogen zich verheugen op een spectaculaire vuurwerkshow vanop de Antwerpse kaaien.

Nacht van Loslopend wild & gevogelte (om 00.20u)

Het jaar kan niet beter ingezet worden dan met de nodige portie humor. Daarom brengen we op oudejaarsavond Loslopend wild & gevogelte met een heleboel humoristische sketches over de dagelijkse heksentoeren die zowel vrouwen als mannen soms moeten uithalen om gewoon maar het einde van de dag te halen.

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsconcert 2019 (om 11.15u)

Een nieuw jaar is niet officieel ingeluid zonder het klassieke nieuwjaarsconcert. De Wiener Philharmoniker brengt de mooiste werken van Johann Strauss en zijn tijdgenoten vanuit de gouden zaal van het Musikverein in Wenen.

Sporza: veldrijden (om 14.15u)

Ook de sportliefhebbers worden dit jaar niet vergeten. Op nieuwjaarsdag brengt we een live verslag van de Grote Prijs Sven Nys in Baal. De commentaar wordt verzorgd door Michel Wuyts en Paul Herygers.

Eigen kweek (om 20.30u)

Het langverwachte derde seizoen van Eigen kweek gaat op 1 januari terug van start. Chantal beseft dat de familie Welvaert wiet kweekte en probeert dit te bewijzen. En dat zijn lang niet de enige problemen voor de sympathieke aardappeltelers…

Vrede op aarde (21.15u)

We gaan 2019 in met een spetterende terugblik op het voorbije jaar. Sven De Leijer bespreekt samen met Martin Heylen, Hanne Decoutere en Hilde Crevits de meest opmerkelijke momenten van 2018.

Klem (om 22.15u)

In zijn eerste kortfilm Klem brengt Ish Aït Hamou het verhaal van zijn derde roman ‘Als je iemand verliest die je niet kan verliezen’. In het warme Klem ontmoeten de voormalige chirurge Els en Palestijnse vluchteling Sulayman elkaar toevallig op de trein. Tijdens die treinrit voeren ze een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor. Veerle Dobbelaere en Nasrdin Dchar vertolken de hoofdrollen.

geschreven op 01 januari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU