Spring naar inhoud

Een unieke verbindende show op kerstavond

één

Kerst met 11 miljoen

Kerstavond wordt er een om nooit te vergeten, net zoals heel 2020 een jaar is voor de geschiedenisboeken. 24 december slaan Eén, VTM, La Une en RTL-TVI de handen in elkaar voor een uniek liveprogramma om een warme boodschap van hoop, licht en verbondenheid te brengen.

We zijn allemaal anders en staan verschillend in het leven, maar wat we gemeen hebben, is dat we met kerst graag samen willen zijn met onze familie en geliefden. Dit jaar zal dat door corona anders zijn. Om te laten zien dat we toch aan elkaar denken en dat we ondanks de verplichte afstand toch sterk met elkaar verbonden blijven, vieren we op kerstavond op de vier grootste zenders van het land Kerst met 11 miljoen.

Mooie plekken en bijzondere liedjes

Hooverphonic, Axelle Red, Lous and The Yakuza, Jasper Steverlinck & Typh Barrow en Scala zorgen voor de muziek. Clouseau treedt op en brengt een exclusief nummer met The Voice Belgique-winnares Charles. Mannen, vrouwen en jongeren die in volle coronacrisis het land draaiende hebben gehouden of zich voor anderen hebben ingezet brengen inspirerende getuigenissen. Ook wordt een ingetogen herdenkingsmoment gehouden voor de vele mensen die we het voorbije jaar aan corona verloren. Danira Boukhriss Terkessidis neemt de presentatie voor Eén voor haar rekening.

Licht en warmte

Licht is het symbool om warmte en verbondenheid uit te drukken. De voorbije weken lieten al veel mensen een lampje of kaarsje branden aan hun raam om aan te tonen dat ze er willen zijn voor iemand anders. Van al die lichtpuntjes maken we op kerstavond een keten van licht om te tonen dat we verbonden zijn met elkaar. Zo wordt het geen kerst met minder, maar een kerst met meer… een kerst met 11 miljoen.

Kerst met 11 miljoen, kerstavond 24 december van 18u tot 19u op Eén, VTM, La Une en RTL-TVI.

geschreven op 09 december 2020
VRTNU VRTNU VRTNU