Spring naar inhoud

één start opnames nieuwe fictiereeks 'Onder vuur'

één

Stad Oostende uniek decor voor 'Onder vuur'

Deze week startte Eén met de opnames voor de gloednieuwe fictiereeks Onder vuur. De dramareeks vol actie draait rond een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne.

Onder vuur speelt zich af in Oostende en heeft een topcast met onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen.

Heftige bootcamp voor de acteurs

Onder vuur draait rond het reilen en zeilen van een eigenzinnig brandweerkorps in Oostende. De cast kreeg een heuse bootcamp door Brandweer zone 1 (Brugge), zodat ze zich nog beter kunnen inleven in hun rol en een beter zicht krijgen op de uiteenlopende situaties waarin brandweermannen en -vrouwen zich kunnen bevinden. De cast leerde met de uitrusting omgaan, branden blussen, duiken, interventies doen met gevaarlijke stoffen, auto's openknippen, en nog zo veel meer.

De onstuimige bende van Post Oosteroever

Post Oosteroever in Oostende is een kleine brandweerpost met veel karakter. Onder de collega's heerst een vriendschappelijke sfeer en ondanks hun onstuimigheid is hun werk van een hoog niveau. Het redden van een mensenleven gaat er voor op regels. Maar wanneer de luitenant (vertolkt door Sam Louwyck) totaal onverwacht beslist om het korps te verlaten voor een promotie, davert de hele kazerne op haar grondvesten. Vooral sergeant Orlando (Louis Talpe) voelt zich in de steek gelaten door zijn mentor...

Dominique (Lien De Graeve) valt als nieuwe luitenant Post Oost binnen. Ze wil de 'cowboys' omvormen tot de standaard die de Brugse commandopost voor ogen heeft. Maar daarvoor is er een ander soort aanpak nodig dan degene die de commandopost voorschrijft. Post Oost klungelt echter onder leiding van Dominique, en er vallen dodelijke slachtoffers. Het korps krijgt bakken kritiek en wordt als hopeloos incompetent afgeschilderd. Hebben ze echt fouten gemaakt, of is er sabotage in het spel? Het korps gaat zelf op onderzoek uit om hun voortbestaan te redden.

Niet enkel Post Oosteroever zelf verkeert in woelig water: ook de brandweermannen en -vrouwen hebben hun persoonlijke leven niet altijd op orde. Voor de collega's en vrienden loopt werk en privé door elkaar, wat soms voor extra spanningen zorgt in de kazerne... Elke week brengt Onder vuur nieuwe verhalen en rukt het korps uit voor brandweerinterventies, terwijl het team het hoofd koel probeert te houden bij de grote dreiging die boven de kazerne hangt.

Onder vuur is een productie van Geronimo in coproductie met Fobic Films en is in het najaar van 2021 te zien op Eén.

geschreven op 18 maart 2021
VRTNU VRTNU VRTNU