Spring naar inhoud

Een extra warm eindejaar bij één

één

één zorgt voor extra warmte in deze bijzondere tijden

2020 was een bijzonder jaar. Daarom wil Eén het deze eindejaarsperiode extra gezellig maken in de Vlaamse huiskamers, met een aanbod vol kerstspecials, muziek en humor. Want er zijn gelukkig nog zekerheden: het wordt een warm eindejaar bij Eén. Ontdek hieronder alle speciale uitzendingen tijdens de kerstvakantie.

Vrede op aarde

Tijdens de kerstvakantie blikt Sven de Leijer in Vrede op aarde weer terug op het voorbije jaar. Inclusief een bekende jury onder wie Maaike Cafmeyer, Jan Peumans en Elodie Ouédraogo, een Ardense chalet en felbegeerde awards.

Vrede op aarde-awards

Voor de prestigieuze Vrede op aarde-awards trekt Sven naar goede gewoonte met een select gezelschap naar de Ardennen. Om te debatteren over de belangrijke en iets minder belangrijke personen, gebeurtenissen en thema’s van 2020.

Thuis-special van Vrede op aarde

Op 23 december blaast Thuis 25 kaarsjes uit. Een feestelijk jubileum dat Sven – als fan van het eerste uur – op gepaste wijze zal vieren. Hij ontvangt Marleen Merckx (Simonne) en Mathias Vergels (Lowie), twee vaste waarden uit de cast. In de special komen wonderlijke archieffragmenten uit 25 jaar Thuis aan bod, fijne gesprekken over vroeger en nu en verrassende filmpjes over het voorbije Thuis-seizoen.

Vrede op aarde: vanaf maandag 21 december elke weekdag rond 21.30 uur. Thuisspecial Vrede op aarde: woensdag 23 december om 20u40.

F.C. De Kampioenen kerstspecial

De populairste voetbalploeg van het land, F.C. De Kampioenen, blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Daarom trakteert Eén alle fans op kerstdag op een extra lange special en een terugblik op het dertigjarige bestaan.

Na vele jaren komen de Kampioenen opnieuw samen. In hun vertrouwde café vieren ze kerst met alles erop en eraan: een klassiek kerstdiner, verrassende pakjes voor iedereen, en ook met talloze herinneringen aan de markantste momenten van de Kampioenensaga. Helaas wordt het ook de eerste kerst zonder hun geliefde Xavier. Kan Carmen de moed opbrengen om terug onder haar vrienden te komen voor een hommage aan haar chouke, en zal ze mee kerst vieren? Zullen eeuwige vijanden DDT en Fernand dit keer eens geen roet in het eten strooien? En wat zijn de plannen van Boma met een voetbalploeg zonder Xavier? Alle personages dragen op hun typische manier hun steentje bij aan dit warm kerstverhaal met een lach en vol mooie momenten.

F.C. De Kampioenen kerstspecial, vrijdag 25 december om 20u25.

Merci voor de muziek kerstspecial

Wat is een kerstperiode zonder muziek? Daarom zijn Bart Peeters en Nora Gharib terug met een kerstspecial van Merci voor de muziek. De gekende ingrediënten staan centraal: Bart en Nora verrassen met de hulp van bekend en onbekend Vlaanderen enkele mensen met muziek. Het wordt opnieuw een mix van gekke acties, plezante verrassingen en pakkende momenten, en dat allemaal in een kerstjasje.

Merci voor de muziek kerstspecial, zaterdag 26 december om 20u45.

Speciale Blokken-week

Ben Crabbé neemt in een speciale Blokken-week afscheid van 2020 met vijf bijzondere afleveringen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Tien bekende koppen spelen tegen elkaar om zo geld in te zamelen voor het goede doel. Zo neemt onder andere Stephanie Planckaert het op tegen haar vader, en gaan ook Kamal Kharmach en Sven de Leijer de strijd aan.

Speciale Blokken-week ten voordele van Kom op tegen Kanker, van maandag 28 december tot en met vrijdag 1 januari om 18u30.

Het jaaroverzicht: 2020

VRT NWS brengt op maandag 28 december een overzicht van een uniek jaar, verteld door journaliste Martine Tanghe. Voor iedereen is 2020 een jaar dat een geweldige impact heeft op de manier van leven. Door de schrik voor het coronavirus geven mensen elkaar geen handen meer, kussen ze nog amper en zit iedereen vaker thuis dan hen lief is. Velen worden ziek en te veel mensen sterven. Is dat in de toekomst het nieuwe normaal?

2020 - Het nieuwe normaal, maandag 28 december om 20u40.

Eindejaarsconference Kamal Kharmach - Mag ik even 2020

Eén zorgt ervoor dat de Vlaming het nieuwe jaar al lachend kan ingaan, met de gloednieuwe eindejaarsconference van Kamal Kharmach: Mag ik even 2020.

Kamal geeft er dit jaar een extra lap op. Met Brexit, Megxit, storm Ciara, COVID-19 en de regeringscrisis heeft hij nu al genoeg onderwerpen voor een nieuwe snedige, scherpe en hilarische terugblik.

Eindejaarsconference Mag ik even 2020, donderdag 31 december om 21u35.

Op oudejaarsavond: aftellen met één naar 2021

Ook al was 2020 een vreemd jaar, toch wil Eén dit op een hartverwarmende manier afsluiten. Gastvrouw Kim Van Oncen en gastheer Yemi Oduwale warmen tien minuten voor het nieuwe jaar de kijkers op met cadeautjes en leuke filmpjes, om nadien samen met de Eén-gezichten af te tellen naar 2021. Omdat we nu ook oudjaar in beperkte kring zullen moeten vieren, krijgt ook de kijker de kans om een persoonlijke videoboodschap in te sturen. Via een speciale versie van Eén voor allen kan bekend en onbekend Vlaanderen een geliefde verrassen op oudejaarsavond. Iedereen kan vanaf nu tot en met 7 december een videoboodschap insturen.

Aftellen naar 2021, donderdag 31 december om 23u50.

Dagelijkse kost: het nationale kerstmenu en Dagelijkse winterkost

Tradities zijn er om in ere te houden. Jeroen Meus haalt ook dit jaar, net voor de kerstvakantie begint, weer alles uit de kast voor het nationale kerstmenu van Dagelijkse kost. Van maandag 14 december tot en met vrijdag 18 december toont hij in vijf afleveringen hoe elke Vlaming een extra kerstig feestmenu op tafel zet waar de gezelligheid van afdruipt.

Daarna trekt Jeroen de deuren van zijn keuken in Leuven toe. Toch zal er geweldig gekookt worden tijdens de kerstvakantie, vanop een extra speciale locatie in eigen land, want Jeroen brengt twee weken lang heerlijke Dagelijkse winterkost 2020.

Het nationale kerstmenu in Dagelijkse kost, van maandag 14 tot en met vrijdag 18 december om 18u15. Dagelijkse winterkost, van maandag 21 december tot en met vrijdag 1 januari om 18u15.

Special Château Planckaert

Natuurlijk kan de populairste familie van België niet ontbreken bij de eindejaarsfeesten. Op nieuwjaarsdag kan iedereen genieten van een special van Château Planckaert. Mémé Clara heeft intussen haar intrek genomen 'op de berg' bij Christa, Eddy en Junior.

Die laatste spendeert met Shana een romantische nacht in de gerenoveerde bus bij de rivier, helemaal in de stijl van 'Into the wild'. En dan wordt er nog een bommetje gedropt in de familie...

Special van Château Planckaert, vrijdag 1 januari om 20u30.

First dates nieuwjaarsspecial

Ook First dates zet het nieuwe jaar goed in. Tien vrijgezellen wagen hun kans om 2021 te beginnen met een nieuwe liefde, in een aangepast decor en met feestelijk menu. Op deze feestelijke dag laten de daters zich bijstaan door familie en vrienden. Elke vrijgezel brengt twee genodigden mee, die de date van dichtbij kunnen volgen. Niet enkel de vrijgezellen zelf, maar ook hun geliefden geven vanuit het hart commentaar op de date. Schiet Cupido raak in dit nieuwe jaar?

Nieuwjaarsspecial van First dates, vrijdag 1 januari om 21u55.

30 jaar Samson & Gert

Het is eindelijk zover: deze kerstvakantie sluit Eén het feestjaar 30 jaar Samson & Gert af met een speciale uitzending. Meer informatie over deze special volgt later.

30 jaar Samson & Gert, op zaterdag 2 januari om 20.45.

Kerstconcerten

Muziekliefhebbers kunnen tijdens de kerstvakantie bij Eén genieten van de mooiste (kerst)concerten:

 • André Rieu: Christmas in London
 • Kerstconcert van Scala vanuit het Koninklijk Paleis
 • Scaletta & Friends: Jingle All the Way
 • Elton John The Nation’s Favourite Song
 • ABBA Forever: The Winner Takes it All
 • Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker vanuit het Musikverein in Wenen.

Sport

Ook sportliefhebbers kunnen de komende weken bij Eén terecht:

 • Zondag 20 december: Live basketbal Mons-Aalst / Samenvatting veldrijden: wereldbeker Namen
 • Woensdag 23 december: Live veldrijden: cross Herentals
 • Zaterdag 26 december: samenvatting veldrijden: superprestige Heusden-Zolder
 • Zondag 27 december: live veldrijden: wereldbeker Dendermonde
 • Vrijdag 1 januari: live veldrijden: GP Sven Nys Baal
 • Zondag 3 januari: live veldrijden: wereldbeker Hulst

Daarnaast brengt Sporza op Eén ook de wielerjaaroverzichten: op zondag 20 december (mannen, deel 1), zondag 27 december (mannen, deel 2) en zondag 3 januari (vrouwen).

De warmste week

Ook dit eindejaar zorgt Eén, samen met alle VRT-netten, ervoor dat de eindejaarsperiode echt De warmste week wordt. Van 18 tot en met 24 december worden hartverwarmende acties over het hele land georganiseerd, om de Vlaming in de donkere decembermaanden extra gezelligheid te bieden en iedereen te bedanken voor hun inzet de voorbije periode. Meer informatie over de actie van Eén volgt later.

Een warm eindejaar op Eén, van maandag 21 december t.e.m. zondag 3 januari.

geschreven op 01 december 2020
VRTNU VRTNU VRTNU