Spring naar inhoud

één en Netflix werken aan nieuwe fictiereeks

één

Eén en Netflix slaan de handen in elkaar voor het nieuwe Diamonds, een misdaad- en dramareeks die zich afspeelt in het Diamantkwartier in Antwerpen. De reeks is een productie van het Vlaamse productiehuis De Mensen en het internationale Keshet. Diamonds wordt geregisseerd door Rotem Shamir (Hostages, Fauda, Line in the sand).

Diamonds brengt het verhaal van de eeuwenoude diamantindustrie die vecht om te overleven in een nieuwe, snel veranderende wereld. De reeks volgt de strijd van de Joodse familie Wagner, een van de meest invloedrijke families in de Antwerpse diamantindustrie. Wanneer de jongste zoon zelfmoord pleegt, keert zijn vervreemde broer Noah terug naar huis en probeert hij de familiezaak in leven te houden. Daarbij gebruikt hij echter methodes die allesbehalve orthodox zijn, in een wanhopige poging om hem en zijn familie te redden.

Olivier Goris, netmanager Eén: “Ik ben trots dat we met Eén dit nieuwe fictieproject, dat zich afspeelt in Antwerpen, samen met Netflix kunnen maken. Diamonds is een unieke samenwerking: het Vlaamse talent van productiehuis De Mensen gecombineerd met het internationale Keshet. Tel daar nog eens de toppers op het scherm bij, die we binnenkort zullen aankondigen, en Diamonds wordt een reeks die je niet mag missen. Met deze nieuwe reeks kunnen we ons lokaal talent internationaal in de schijnwerpers plaatsen, en tegelijkertijd een meeslepende misdaad- en dramareeks naar heel Vlaanderen brengen.”

Pieter Van Huyck, Hoofd fictie van De Mensen: "Bij De Mensen droomden we er al lang over om een spannend, ontroerend en onthullend verhaal te brengen over het Antwerpse Diamantkwartier: een plek in ons land die wereldberoemd is, maar tegelijkertijd ook door slechts weinigen écht gekend is. Bij Keshet vonden we hiervoor de juiste partner. We delen dezelfde visie op hoe we verhalen willen vertellen, en willen een ideale omgeving creëren voor de creatievelingen die aan de reeks werken."

Diamonds wordt geschreven door Yuval Yefet (Fauda, Line in the sand) en Rotem Shamir (Hostages, Fauda, Line in the sand). Die laatste regisseert de reeks ook. In de reeks zal Nederlands, Engels en Jiddisch worden gesproken. De cast wordt later bekend gemaakt.

De opnames van Diamonds starten deze zomer. De reeks is ten vroegste in 2022 op Eén en op Netflix te zien.

geschreven op 18 februari 2021
VRTNU VRTNU VRTNU