Spring naar inhoud

Dit is jouw najaar bij één

één

Lekker onderuit in de zetel of op het puntje van je stoel, ontdek hoe jij het najaar van Eén beleeft. Verwacht je aan vurige fictie, nieuwe werelden, warme gesprekken en vertrouwde gezichten.

Het najaar van Eén in één woord? Onze gezichten vertellen het je zelf.

Van deze programma's kan je vanaf 30 augustus genieten:

Spoed 24/7

Maak je klaar voor het zesde seizoen van Spoed 24/7. De camera's draaiden opnieuw zes weken lang, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 in het UZ Gent, van de spoedgevallendienst tot in de operatiezalen.

Volg vanop de eerste rij hoe een team van bijzonder gedreven artsen, verpleegkundigen en ambulanciers te werk gaat en patiënten door de moeilijkste en meest emotionele momenten in hun leven helpt.

Vanaf 30 augustus elke maandag om 20.35 uur.

Onverwacht

Zestien jaar geleden werd Stephanie Planckaert de bekendste tienermoeder in Vlaanderen. Ze werd op haar vijftiende zwanger van haar vriend Christopher en besliste om het kindje te houden. Dat kindje, haar dochter Iluna, is nu zelf zestien jaar.

Iluna vindt het heel bijzonder dat haar moeder zo jong voor haar heeft gekozen. Om zich beter te kunnen inleven in die keuze van toen, trekt ze in Onverwacht samen met Stephanie op pad om met andere tieners te praten over seksualiteit en zwangerschap.

Hoe kijken tieners naar seks en zwangerschappen? Ontdek het samen met Iluna en Stephanie Planckaert in Onverwacht.

Vanaf 30 augustus elke maandag om 21.30 uur.

Durf te vragen

Wie zijn voor jou nu je échte ouders: je adoptie- of je biologische ouders? Kunnen dove mensen op de maat dansen? Is je eigen seksleven even wild als in de films die je maakt?

In de schoenenkast van Siska staan alleen stoute schoenen. Ze trekt ze voor je aan in het derde seizoen van Durf te vragen. Ze praat met mensen voor wie je stiekem een heleboel vragen hebt, maar die je nooit durfde stellen. Onder andere adoptiekinderen, doven en mensen uit de porno-industrie antwoorden openhartig op alle vragen.

Vanaf 31 augustus elke dinsdag om 20.40 uur.

Loslopend wild

Eindelijk! Loslopend wild is terug met een gloednieuw seizoen en een paar kakelverse namen in de cast: onder andere Joke Emmers, Jennifer Heylen, Jaak Van Assche en Erhan Demirci.

Van gps-irritaties tot mislukte tinderdates. Eens goed lachen met je dagelijkse struggles? Relativeren kost geen moeite met Loslopend wild.

Vanaf 31 augustus elke dinsdag om 21.25 uur

Let's talk about sex

Reis de wereld rond met Fotografe Lieve Blancquaert. Ze bijt zich vast in een nieuw en universeel thema: seksualiteit. In Let's talk about sex leer je bij over hoe mannen en vrouwen, -op verschillende plekken in de wereld en in verschillende culturen-, omgaan met liefde, relaties, gender en seks.

Vanaf 1 september elke woensdag om 20.40 uur.

Is er een dokter in de zaal?

Is er een dokter in de zaal? Spoiler: ja! En ook Philippe Geubels en zijn bekende panelleden tekenen present. Ze buigen zich voor jou opnieuw over de zin en onzin van de medische wereld.

Vanaf 2 september elke donderdag om 20.40 uur.

De tijd van ons leven

Wanneer wordt een uitdaging puur gekkenwerk? In De tijd van ons leven strijden Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham tegen de beste tijdrijders ter wereld. Niet als laatste finishen op het WK tijdrijden, dat is hun onwaarschijnlijke doel.

Kunnen ze met de hulp van internationaal gerenommeerde experten van de KU Leuven zich op zes maanden omvormen tot tijdrijders van een professioneel niveau?

Vanaf 2 september elke donderdag om 21.25 uur.

De Columbus

De Columbus rijdt weer uit! Zeven weken lang trekt Wim Lybaert zonder plan en zonder voorbereiding de wijde wereld in. Hij laat zich leiden door het toeval en door zijn gasten.

Het programma krijgt dit jaar een extra laag want Wim weet van tevoren niet wie er op zijn bus zal stappen. En Wim kennende, zorgt dat voor een hoop stress en hilarische situaties. Zijn enige informatie voor vertrek? Het adres van het bushokje waar hij zijn blind date moet oppikken. En dat kan overal zijn...

Geniet mee van de aanstekelijke avonturen, prachtige landschappen en warme gesprekken.

Vanaf 5 september elke zondag op Eén.

Onder vuur

Zet je zondagavond in vuur en vlam met gloednieuwe fictie van eigen bodem. Onder vuur is een spannende dramareeks over een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. De serie speelt zich af in Oostende.

In de hoofdrollen herkennen we onder meer Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen.

Vanaf 12 september elke zondag op Eén.

Later dit najaar op je scherm

Taboe

Na het succes van de eerste reeks is Taboe helemaal terug. Het programma werd genomineerd voor een Emmy Award en kreeg tal van internationale remakes.

Valt er iets te lachen met autisme, een verslaving of een onvervulde kinderwens? Philippe Geubels trekt er opnieuw op uit met mensen met wie je eigenlijk niet zou mogen lachen. Hij leert hen beter kennen en luistert naar hun verhalen.

Undercover

Zet je schrap voor het langverwachte derde seizoen van Undercover. Nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt het ondenkbare: de gezworen vijanden moeten samenwerken.

Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry samen een Turks XTC-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

Andermans zaken

In het tweede seizoen van Andermans zaken gaat Kamal Kharmach verder met zijn missie om ondernemingen in nood te helpen. Hij zet zijn schouders onder acht bedrijven – gaande van éénmanszaken tot kleine en grotere familiebedrijven – die elk op hun manier een noodkreet hebben geslaakt. Kamal helpt onder andere een jong koppel dat een slagerij met duurzaam kwaliteitsvlees uitbaat, en een gepassioneerde familie die zetels op maat maakt.

Samen met een team van experten doet Kamal er alles aan om de ondernemers mee te krijgen richting één doel: hun zaak weer op de rails krijgen. En dat levert soms heftige reacties op. Want het is vaak erop of eronder.

Château Planckaert

Leef opnieuw mee met de warme en pakkende avonturen van Vlaanderens meest geliefde familie. De werken in Château Planckaert zijn nog volop aan de gang. De familie doet er alles aan om het kasteel te renoveren en er hun nieuwe thuis van te maken. De Franse droom lijkt voor Eddy en Christa echter verder weg dan ooit. De zware revalidatie van Junior en de zorg voor de 95-jarige Clara brengt hun verhuizing in het gedrang.

Voor Francesco, Stephanie en hun gezinnen is er echter geen weg terug: hun kinderen zijn ingeschreven in een Franse school. Door het wegvallen van Eddy en Junior hebben de verbouwingen enorme vertragingen opgelopen, maar iedereen doet zijn uiterste best om te helpen waar hij kan.

Daarnaast treden Mageno en Devon in de voetsporen van Eddy: ze gaan samen wielrennen, al gooit de knieblessure van Devon nog voor de eerste wedstrijd roet in het eten. Ook Juniors sportieve ambities zijn niet verdwenen. Zal hij zijn racedroom kunnen waarmaken of blijft zijn complexe beenbreuk hem parten spelen?

Reizen Waes: Nederland

Na Reizen Waes: Vlaanderen blijft Tom Waes nog even dicht bij huis. Hij neemt je mee door het meest exotische land van Europa: Nederland. Hij gaat op zoek naar de mooiste plekken, intrigerende figuren en straffe verhalen.

Naast klompen, kaas, windmolens en tulpen valt er in Nederland heel wat meer te ontdekken. Van baanbrekende onderzoeken en nutteloze uitvindingen, over illegale kaas en Molukse papeda, tot een fietsfanfare en een echte BN-safari. Tom reist door Nederland met de auto, de botsauto, de powerboat, de skûtje, de parachute en… te voet. Ontdek binnenkort het verslag van zijn onvergetelijke reis.

Het hoogste bod

Benieuwd wat er achter de gesloten deuren van een veilinghuis gebeurt? In Het hoogste bod geven veilingmeesters van de meest uiteenlopende Vlaamse veilinghuizen een inkijk in hun wereld. Waar de oldtimer van Koning Boudewijn wordt verkocht naast de Chinese vaas die veertig jaar in de keuken bij oma stond. Waar een kunstwerk van Keith Haring geveild wordt naast een zeldzame fles wijn.

Een verhaal over bieden, over prachtige objecten en over willen winnen.

De witte mars

Vijfentwintig jaar geleden, in augustus 1996, werden drie mensen gearresteerd voor de ontvoering van een veertienjarig meisje. Na een intens politieverhoor bekennen ze. En komt de politie te weten dat ze ook nog een tweede meisje ontvoerd hebben...

De nieuwe docureeks De witte mars draait rond de zaak-Dutroux uit de jaren 90, de grootste gemediatiseerde ontvoeringszaak die België ooit gekend heeft. Voor één keer gaat de aandacht niet naar de daders, maar wel naar hoe de families van de vele slachtoffers, de media, de justitie, de politiek en de Belgische bevolking met deze schokkende gebeurtenissen omgaan. 

Voor altijd kampioen!

Na 21 seizoenen, vier langspeelfilms en een kerstspecial, nemen we je mee achter de schermen van je favoriete voetbalploeg: F.C. De Kampioenen.

In Voor altijd kampioen! ontdek je het volledige verhaal van F.C. De Kampioenen: van de de audities en de proefaflevering tot de langspeelfims, het afscheid van Johny Voners en de kerstspecial. Hoe verliep het vertrek van sterkhouders als Carry Goossens en Jacques Vermeire? Hoe werden nieuwe personages geïntroduceerd? Welke zotte anekdotes houden de acteurs over aan de opnames? Hoe plezant was het nu eigenlijk écht om kampioen te zijn?

Saar in het bos

Na Op de man af gaat Saartje Vandendriessche een nieuwe uitdaging aan: in Saar in het bos trekt ze drie weken lang het bos in. Hoe is het om te overleven in de natuur met zo weinig mogelijk middelen? Ver weg van alles en iedereen? Saar test het uit en hoopt zo haar band met de natuur te versterken.

Saar weet al een en ander over wilde eetbare planten, maar krijgt ook hulp van Mike, een ervaren bushcrafter. Die zal haar 21 dagen lang begeleiden om zo goed mogelijk te kunnen eten, slapen en leven. 

Het Huis

Eric Goens opent opnieuw de deuren van Het huis. Hij nodigt verrassende, boeiende en interessante figuren uit en geeft ze 24 uur lang onderdak. Ondertussen confronteert Eric zijn gasten met hun eigen leven dat de revue passeert. Het resultaat van hun verblijf? Een uniek portret.

Draagmoeders

Stel je voor dat draagmoederschap je enige weg is naar een eigen kind. Annemie Struyf geeft je een ongeziene inkijk in het moeilijke en kwetsbare parcours van draagmoederschap.

Ze volgde drie jaar lang draagmoeders en wensouders. Van de zwangerschap tot de bevalling, van het kraambed tot het fragiele moment waarop de baby wordt overgedragen, van de babyborrel tot het verjaardagsfeestje. Het resultaat zie je dit najaar in Draagmoeders op Eén.

Factcheckers

Britt Vanmarsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken gaan door met hun missie: checken wat er klopt van de tsunami aan berichten, beweringen en weetjes die je dagelijks over je heen krijgt. Daarbij hebben ze één doel voor ogen: de waarheid achterhalen.

Het derde seizoen van Factcheckers wordt nog interactiever, meer dan ooit gaan Britt, Jan en Thomas met jouw vragen aan de slag en voeren ze een grootschalig onderzoek.

Cheyenne & Lola

Veerle Baetens zorgt opnieuw voor spannende tv-avonden. Ze speelt de hoofdrol in de moderne westernreeks Cheyenne & Lola.

Cheyenne (Veerle Baetens) is zes maanden vrij uit de gevangenis en droomt ervan om ooit haar huidige bestaan te ontvluchten en naar het Amazonewoud te trekken. De knappe maar egoïstische Lola (Charlotte Le Bon) is naar Noord-Frankrijk gekomen om bij haar minnaar in te trekken en op zoek te gaan naar een beter bestaan.

Door een ongelukkige gebeurtenis worden ze onlosmakelijk met mekaar verbonden. En hoewel Cheyenne en Lola elkaars tegenpolen zijn qua karakter, bevinden beide vrouwen zich in dezelfde benarde en onderdrukte situatie. Om te overleven - en hopelijk hun leven te verbeteren - moeten ze bondgenotes worden. De reeks is een Frans-Vlaamse coproductie en werd geregisseerd door Eshref Reybrouck (Undercover).

First dates teens

Dit najaar is het de beurt aan de Vlaamse jongeren om op bijzondere date te gaan in het First dates restaurant. Kijk mee hoe 16- tot en met 18-jarigen op zoek gaan naar een lief.

Dat er bij de Vlaamse jongeren – zeker in deze tijden – nood is aan een plek om elkaar te leren kennen, is wel duidelijk: op een maand tijd schreven maar liefst 1.200 tieners zich in.

De noodcentrale Amerika

Na het succes van de Vlaamse versie, krijg je nu een unieke blik achter de schermen van de noodcentrale bij de calltakers in de Verenigde Staten. Elk jaar komen er in de VS 240 miljoen oproepen binnen - dat zijn er 600.000 per dag. De noodcentrale Amerika vertelt het verhaal van de eerste cruciale minuten van een noodoproep door de lens van de 911-operatoren.

1 jaar gratis

Ook 1 jaar gratis en Thomas Vanderveken keren  terug op je scherm. Het basisconcept blijft hetzelfde: een bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz. De inzet? Een extra jaarloon.

Wie van de 16 kandidaten gaat er met de hoofdprijs naar huis?

Vaste waarden

Je hoeft dit najaar geen oude gewoontes om te gooien. Jeroen Meus blijft de lekkerste Dagelijkse kost voor je klaarmaken en je quizt opnieuw mee met Ben Crabbé in Blokken.

Ook Het journaal, Het weer, Iedereen beroemd en Thuis blijven op post.

Op zaterdag reis je samen met Maureen, Soe en Laura in Vlaanderen Vakantieland en vanaf woensdag 15 september krijg je opnieuw indringende reportages van Pano.

Karl Vannieuwkerke keert terug met 9 nieuwe afleveringen Vive le vélo vanaf 18 september. Met zijn tafelgenoten schetst hij opnieuw een prachtig beeld van het leven in en rond de koers.

Iedereen beroemd

We openen het tiende seizoen van Iedereen Beroemd met een week vol verrassingen. We halen voor de gelegenheid een aantal van je geliefde rubrieken van de voorbije jaren terug met nieuwe beelden. Lidewij Nuitten trekt nog eens door haar straat, de 'Winkelkarquiz' en de 'Pendelquiz' zijn even terug, Siska Schoeters carpoolt met verse ‘Koekskes & boekskes’, Arnout Hauben slaat nieuwe praatjes in ‘De lift’ en de Coach probeert écht iedereen beroemd te maken.

Vanaf 6 september begint er dan weer een gloednieuw seizoen van Iedereen beroemd met onder andere een nieuwe editie van het populairste dagelijkse spelletje, ‘Homo universalis’. En je ziet het vervolg van Yves Lampaerts bewogen ‘Weg naar Roubaix’.

Thuis

Na de vakantie is het tijd om thuis te komen. Op 29 augustus is je favoriete soap helemaal terug. We frissen nog even je geheugen op met een herhaling van de seizoensfinale die eindigde met de prachtige bruiloft van Marianne. Het gloednieuwe 27ste seizoen van Thuis start op 30 augustus.

geschreven op 17 augustus 2021
VRTNU VRTNU VRTNU