Spring naar inhoud

Dit is jouw najaar bij één

één

Vanaf 31 augustus kijkt Eén meer dan ooit vooruit, met klinkende namen en een hele reeks topprogramma's. En er wordt ook feest gevierd want Dagelijkse kost, Thuis en FC De Kampioenen vieren dit najaar een jubileum. Ontdek wat we allemaal voor jou in petto hebben.

Undercover

Undercoveragent Bob Lemmens (Tom Waes) verlegt zijn actieterrein van een camping naar de country- en westernmanege van de broers Berger (Sebastien Dewaele en Wim Willaert) in het tweede seizoen van Undercover. Laurent en JP Berger zijn echte familiemensen die hun geliefden op handen dragen. Ze lijken gewone, brave mannen, die houden van countrymuziek, paarden, cowboyhoeden en linedance. Maar achter de volkse façade van hun El Dorado ranch runnen de broers op een meedogenloze manier een illegale wapenhandel. Bobs missie: infiltreren in de wereld van de Bergers en hen achter slot en grendel krijgen. Ondertussen blijft Bobs verleden hem achtervolgen...

Vanaf 6 september elke zondag om 20.45 uur.

Op de man af

Saartje Vandendriessche stapt opnieuw recht Op de man af. In het eerste seizoen moest Saartje net de duimen leggen tegen de mannen. Die nipte nederlaag smaakte bitterzoet. Dit seizoen is Saartje helemaal terug en wil ze koste wat het kost de winst binnenhalen!

Saartje neemt het tijdens dit tweede seizoen op tegen acht bekende mannen in zeven heel uiteenlopende uitdagingen van hun keuze. Onder andere Otto-Jan Ham, Sean Dhondt, Viktor Verhulst en Nawfel Bardad-Daidj gaan de uitdaging aan en meten zich met Saartje in extreme competities als highline, lifesaving, biatlon en snowkite. Saartje bewijst in dit tweede seizoen opnieuw dat geen uitdaging haar te groot is; ze trotseert met plezier hoogtes, ijsvlaktes, hete woestijnen en kolkende rivieren.

Vanaf 3 september elke donderdag om 20.40 uur.

Château Planckaert

De familie Planckaert neemt je mee op hun wilde droom in Château Planckaert. Pater familias Eddy wilde altijd al een charmante chambre d'hôtes in Frankrijk starten. Om die droom te verwezenlijken, kocht de hechte familie een kasteel. Er is echter één probleem: er is nog heel wat werk aan...

Château Planckaert volgt de familie tijdens hun meest ingewikkelde uitdaging om van een uitgebrand kasteel in Frankrijk een mooie chambre d'hôtes te maken. Deze warme reeks vertelt een verhaal over dromen en hoop, durven en falen, lef en respect, en de onverbrekelijke band binnen een familie.

Vanaf 6 september elke zondag om 20.05 uur.

Dwars door België

Back to basics! Een tocht rond de Middellandse Zee zat er niet in dit jaar, maar gelukkig herbergt eigen land ook prachtige parels. Met de rugzak doorkruist Arnout Hauben België. Te voet, met een tent en met de rugzak. Hij stapt het Grote Routepad 129 van Brugge naar Aarlen af, Dwars door België. Het programma is niet enkel een avontuurlijke trektocht: onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl met de mensen die hij tegenkomt. Hij gaat langs de route op zoek naar grote en kleine verhalen uit de geschiedenis van ons land.

Vanaf 31 augustus elke maandag om 20.40 uur.

Durf te vragen

Siska Schoeters nodigt in het tweede seizoen van Durf te vragen opnieuw elke aflevering een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen.

Siska verzamelde interessante, grappige maar ook wel gedurfde vragen bij het grote publiek. Onder andere mensen met HIV, grote gezinnen, vluchtelingen en zusters beantwoorden in een lege tv-studio eerlijk en openhartig elke vraag. Dat levert een verrassende, soms geestige, soms confronterende inkijk in hun leefwereld, dromen en angsten op.

Vanaf 1 september elke dinsdag om 20.40 uur.

De cel vermiste personen

In het nieuwe De cel vermiste personen loopt Fatma Taspinar - zelf criminologe van opleiding en naast Journaal-anker ook justitiejournalist bij VRT NWS - mee met de Cel vermiste personen van de federale politie. De Cel onderzoekt jaarlijks duizenden verdwijningen. Ze werd opgericht ten tijde van de zaak Dutroux en bestaat op 4 september precies 25 jaar. Deze reeks brengt een unieke blik achter de schermen van een van de meest succesvolle afdelingen van de Federale gerechtelijke politie.

Vanaf 2 september elke woensdag om 20.40u.

Feest voor enkele vaste waarden

Er staat dit najaar heel wat moois op het programma. Zo is er reden tot feest, want verschillende programma’s die deel uitmaken van het dagelijkse leven van vele Vlamingen mogen een jubileum vieren. Zo mag Jeroen Meus voor Dagelijkse kost 10 kaarsjes uitblazen. In december wordt Thuis in de bloemetjes gezet, want dan is het exact 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeks te zien was. En het is ook 30 jaar geleden dat de eerste aflevering van FC De Kampioenen werd uitgezonden. Om dat te vieren, brengen we dit najaar een kerstspecial die ook een eerbetoon zal brengen aan de overleden Johny Voners.

Karl Vannieuwkerke volgt de Ronde van Frankrijk in Vive le vélo vanaf zaterdag 29 augustus. Nadien keert ook Danira Boukhriss terug met haar talkshow Vandaag. Iedereen beroemd is ook dit najaar weer van de partij, met een mix van nieuwe en populaire rubrieken en verwelkomt Ben Crabbé opnieuw fijne kandidaten in Blokken.

Later dit najaar op één

Down the road

Een frisse wind waait letterlijk en figuurlijk door Down the road, want dit keer trekt Dieter Coppens naar het koude Lapland. Niet met nieuwe reisgenoten maar met oude bekenden: Dieter zocht zijn vrienden van het eerste seizoen weer op met de vraag of ze zin hadden in een nieuw avontuur. Daar moesten ze niet lang over nadenken: drie jaar na hun eerste avontuur stonden Pieter, Lore, Hélène, Kevin, Martijn en Lisa gepakt en gezakt op Zaventem klaar voor een nieuwe reis, samen met Dieter en begeleidster Saar.

Geubels en de Hollanders

Onze Vlaamse trots Philippe Geubels kruist de degens met onze noorderburen, om te lachen met hen en hun gekke gewoontes. Op zijn gekende humoristische toon vertelt Philippe in een stand-upshow over alle vooroordelen over onze buren, over Hollandse tradities en eigenaardigheden.

Daarnaast waagt Philippe zich samen met Erik Van Looy aan typisch Hollandse zaken zoals zelf stamppot maken of met een caravan op reis gaan. Bekende Nederlanders en Belgen geven tussendoor commentaar op al dat ongein en delen eigen anekdotes en verhalen.

Andermans zaken

In Andermans Zaken zie je Kamal Kharmach zoals je hem nog nooit zag. Kamal is bekend als comedian en presentator, maar hij is vooral een geboren ondernemer en hij werkte als assistent economie aan UA. Het is ook daarom dat hij zelf naar Eén stapte met het idee om een programma te maken over ondernemen. In z’n nieuwe programma onderzoekt Kamal 6 weken lang, elke week een andere case. Na een oproep waarin de verschillende bedrijven hun wensen en problemen aankaarten, bezoekt Kamal hen om kennis te maken met de ondernemers en hun zaak. Wie zijn ze, wat maken ze … en vooral, waar loopt het mis?

Black-out

Wie heeft het licht uitgedaan? Dat is de grote vraag in Black-out, een spannende misdaadserie over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand (Sara De Roo), ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

Hillebrand geeft Michaël Dendoncker (Geert Van Rampelberg), Hoofd Dienst Anti-terrorisme, opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl Hillebrand verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast Dendoncker in het duister.

Het Hoge Noorden

Een jaar lang trekt Annemie Struyf door Noorwegen, op bezoek bij landgenoten die in het Hoge Noorden een nieuw leven willen beginnen. “Waarom verhuizen jullie naar het noorden en de koude, terwijl jullie ook naar het zuiden en de zon zouden kunnen trekken?” is de grote vraag die nieuwkomers in Noorwegen vaak krijgen. Toch heeft elk van de Vlamingen waar Annemie langsgaat, een eigen reden die hen overtuigde om naar het noorden te trekken.

Het Hoge Noorden geeft een verrassende en hartverwarmende inkijk in de diepgewortelde cultuur en de adembenemende natuur van Noorwegen. Ver voorbij de klassieke clichés van fjorden, sneeuw en Vikingen gaat de reeks over dromen en verlangens, vallen en opstaan, en weer verder gaan.

Reizen Waes Vlaanderen

In Reizen Waes: Vlaanderen zoekt Tom Waes uit of hij ook dicht bij huis in eigen streek op avontuur kan, zoals hij dat al jaren in het buitenland doet.

Tom reist door alle Vlaamse provincies - van West-Vlaanderen tot Limburg - en ook door onze hoofdstad Brussel, op zoek naar straffe verhalen, unieke belevenissen en mooie plekken. Zo probeert hij in Oost-Vlaanderen een vergeten culinaire traditie uit, leert hij zijn thuisstad Antwerpen van een heel andere kant kennen, en krijgt Tom in de verlaten Westhoek zelfs een tip over de mysterieuze dood van zijn overgrootvader in de oorlog.

Zelfde deur, 20 jaar later

Vlaanderen genoot vorig jaar van het eerste seizoen van Zelfde deur, 20 jaar later vol verrassende ontmoetingen, ontroerende verhalen en mooie herinneringen die achter de Vlaamse gevels schuilden. Martin Heylen belt voor een gloednieuw seizoen opnieuw aan bij verschillende mensen die hij twintig jaar geleden al bezocht voor zijn rubriek in Man bijt hond. Zonder te verwittigen, op zoek naar het verhaal achter de gevel. Want er kan veel veranderen in een mensenleven.

Martin is benieuwd naar welke dromen zijn vervuld of vervlogen, welke obstakels zijn overwonnen en hoe. En opnieuw is er de verrassing, ontroering, het blije weerzien, lachen en wenen. Wat doet het leven met een mens, en wat doet een mens met het leven?

Factcheckers

Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille gaan in het tweede seizoen van Factcheckers door met hun missie: checken of de tsunami aan berichten, weetjes en feiten die we dagelijks over ons heen krijgen, ook effectief klopt. Hun doel is duidelijk: de waarheid achterhalen.

Een kleine greep uit het nieuwe seizoen: klopt het dat er heel wat onbetrouwbare slotenmakers op het internet te vinden zijn? Kan je je auto zomaar laten opdrijven? Hoe betrouwbaar zijn apps om kanker op te sporen? Is een tandenborstel zoveel smeriger dan een wc-bril? En welke middeltjes helpen nu echt tegen muggen?

Het huis

Voor het zesde seizoen van Het huis nodigt Eric Goens opnieuw enkele verrassende, boeiende en interessante figuren uit, onder wie Mathieu Terryn van Bazart, Jacques Vermeire, Élodie Ouédraogo en André Hazes. 24 uur verblijven ze in het huis, afgesloten van hun gewone leefwereld. Geen afleidingen, alleen de confrontatie met hun eigen leven dat de revue passeert, met boeiende en onthullende gesprekken tot gevolg.

In de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de televisiekamer zien ze vaak voor het eerst filmpjes uit lang vergeten tijden. Ook de gevreesde sportkamer is er opnieuw. Onder deskundige begeleiding van sportdokter Peter Hespel test Eric hun fysieke fitheid. En wat onthullen de gasten in de intimiteit van de boomhut?

First dates

Goed nieuws voor alle romantische zielen, want dit najaar opent het First dates restaurant opnieuw op Eén. Vrijgezellen uit heel Vlaanderen wagen hun kans in een blind date op restaurant. Ze zijn zorgvuldig gekoppeld, maar daarna is het aan hen. Voor dit nieuwe seizoen schreven zich maar liefst 7.500 Vlamingen in, op zoek naar vonken en vuur.

Ook dit seizoen staat romantiek op het menu bij First dates – op een coronaveilige manier. Het personeel leeft mee en bedient de gasten met liefde: gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen staan de vrijgezellen bij met goede raad en bieden een luisterend oor. Schiet Cupido raak… of mist hij zijn doel?

geschreven op 18 augustus 2020
VRTNU VRTNU VRTNU