Spring naar inhoud
Eén

Diana, 7 Days

Like a candle in the wind

Diana, 7 Days is een tweedelige reportage over prinses Diana met nooit geziene getuigenissen van haar zonen William en Harry, en haar familie.

Twintig jaar geleden sloeg het nieuws over de dood van de prinses van Wales in als een bom. Een schokgolf ging door het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. Wat verklapt de week na haar overlijden over de relatie tussen het Britse publiek en de monarchie? En hoe heeft de gebeurtenis het land veranderd? Diana, 7 Days vertelt het verhaal van de zeven dagen na Diana's overlijden en van haar bijzondere leven.

In deze unieke BBC-documentaire praten haar zonen William en Harry voor het eerst over haar tragische dood. Ze delen persoonlijke herinneringen over hun moeder en vertellen open over hun leven samen, vaak in de schijnwerpers van de pers.

"Een van de moeilijkste zaken om te accepteren, is dat de mensen die haar achtervolgden in de tunnel, dezelfde mensen waren die foto's van haar maakten toen ze lag te sterven in de auto. De mensen die het ongeluk veroorzaakten, namen foto's in plaats van haar te helpen. Die foto's zijn daarna bij nieuwsredacties over het hele land belandt."

Prins Harry
Prins Harry

Daarnaast brengt de documentaire nog nooit geziene interviews met onder andere Diana's familie, vrienden, voormalige leden van de koninklijke huishouding, en voormalig Eerste Minister Tony Blair.

Diana, 7 Days: op maandag 28 augustus om 22.10 uur en dinsdag 29 augustus om 22.05 uur op Eén.

geschreven op 10 augustus 2017
VRTNU VRTNU VRTNU