Spring naar inhoud

Deze zomer klinkt als muziek bij Eén

één

Deze zomer valt er bij ons volop te genieten van muziek van eigen bodem. Helaas kunnen door de coronamaatregelen veel muziekfestivals en concerten niet doorgaan. Daarom willen wij de artiesten een hart onder de riem steken en liefhebbers van muziek van eigen bodem wat troost bieden. Deze zomer zijn zowel Vlaanderen feest als Radio 2 Zomerhit in aangepaste formules te zien op Eén. Daarnaast is er het nieuwe programma De playlist, waarin een artiest van bij ons zijn of haar playlist van favoriete nummers uit het rijke VRT-archief voorstelt, doorspekt met eigen anekdotes en persoonlijke herinneringen.

De playlist

In elke aflevering van De playlist komt een artiest van eigen bodem aan het woord en deelt die een playlist van favoriete nummers, samen met muzikale anekdotes en eigen herinneringen. De artiest neemt de kijkers mee op een reis door het muzikale VRT-archief. Van fragmenten uit Peter Live, De MIA’s, De muziekdoos en Zomerhit, tot optredens uit Hitring, Mike aan zee, Hitkracht, Nekka Nacht en Café Corsari, ... Alles kan.

De artiest vertelt over zijn favoriete zangers en nummers uit eigen land, deelt muzikale jeugdherinneringen, vertelt over artiesten naar wie hij opkijkt, verklapt wat hij de beste artiest van bij ons vindt, naar welke muziek hij vandaag graag luistert ...

In De playlist delen in totaal 40 artiesten hun favoriete playlist en verhalen. Delen al zeker hun playlist: Regi, Niels Destadsbader, Jelle Cleymans, Milo Meskens, Belle Perez, Stan Van Samang, The Starlings, Walter Grootaers, Ibe, Christoff, Matthias Vergels, Jef Neve, Pommelien Thijs van #LikeMe, Olivia Trappeniers, Clouseau, Dana Winner, Kristel Verbeke, Peter Van Laet, Brihang, Noémie Wolfs, Natalia, Alex Callier en Sergio.

De playlist: vanaf 6 juli elke weekdag om 17.30 uur op Eén.

Vlaanderen feest

Ook deze zomer vieren we de Vlaamse feestdag op 11 juli met een show vol artiesten en muziek van eigen bodem. Het grote publieksevent kan dit jaar niet doorgaan, maar toch komt er een muzikale televisie-show en speciale editie van Vlaanderen feest, die op voorhand zal worden opgenomen. Vanuit een geheime locatie in Antwerpen presenteert gastheer Peter Van de Veire deze show bomvol artiesten en muziek van hier.

Samen met artiesten als Clouseau, #LikeMe, Cleymans & Van Geel, Snelle, Gene Thomas, Niels Destadsbader, Lindsay, Lisa & Sasha, The Starlings, Bart Peeters, Wim Soutaer en Regi feat. Jake Reese en OT maakt hij er een heerlijk muziekfeest van. Will Tura wordt deze zomer 80 en viert deze bijzondere verjaardag alvast tijdens Vlaanderen feest met Peter, de collega-artiesten en uiteraard door te doen wat hij het liefste doet: muziek maken en optreden.

Vlaanderen feest: op zaterdag 11 juli om 20.15 uur te zien op Eén.

Radio 2 Zomerhit

En er is nog meer goed nieuws, want ook voor Radio 2 Zomerhit is er een manier gevonden om de show te laten doorgaan, rekening houdend met de corona-maatregelen. De afgelopen jaren werd de liveshow in Blankenberge bijgewoond door duizenden mensen ter plaatse. Dit jaar zal Zomerhit geen massa-evenement zijn, maar bouwen gastheer Bart Peeters en gastvrouw Siska Schoeters met de tien genomineerden een feestje vanop een andere locatie in Blankenberge. Jij als kijker kan thuis alles volgen en je stem uitbrengen voor dé Zomerhit.

Radio 2 Zomerhit: op zondag 16 augustus te zien op Eén.

geschreven op 25 juni 2020
VRTNU VRTNU VRTNU