Spring naar inhoud

DeRonde2020 – een koers vanuit hun kot

één

De echte Ronde van Vlaanderen is voorlopig uitgesteld, als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Toch zal de Ronde van Vlaanderen zondag op een alternatieve manier plaatsvinden met de eerste virtuele editie ooit.

DeRonde2020

Het grootste volksfeest van Vlaanderen zal niet doorgaan op zondag 5 april. Daarom zijn Sporza en Flanders Classics samen op zoek gegaan naar een vernieuwend initiatief. Fietsen in groep is al een tijdje niet meer toegestaan, maar daar brengt de eerste virtuele editie van Vlaanderens Mooiste voor profrenners verandering in: DeRonde2020 – een koers vanuit hun kot. Want thuis op de rollen rijden kan nog wél.

In een gesloten rit voor enkel profrenners, rijden 13 profs de laatste 32 km van De Ronde virtueel tegen elkaar, thuis op de rollen. Het parcours zit momenteel reeds ingeladen in het digitale platform van Bkool.

We kijken live mee bij de deelnemende renners wanneer ze de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen. En koers zou geen koers zijn zonder commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer. Zij zijn allebei van de partij om ook het verhaal van deze unieke Ronde van Vlaanderen te vertellen.

DeRonde2020 is nu zondag 5 april te zien bij ons op Eén vanaf 15.30 uur. Een uur later zal een virtuele Ronde van Vlaanderen winnaar 2020 gekroond worden.

DeRonde2020 wordt om 13.35 uur voorafgegaan door Sporza Retro: De Ronde van Vlaanderen. Om 16.30 uur volgt De Ronde 103.

geschreven op 02 april 2020
VRTNU VRTNU VRTNU