Spring naar inhoud

'De twaalf' wint prijs op het Canneséries festival

De twaalf

Groot nieuws uit Cannes: De twaalf, een productie van Eyeworks Film & TV Drama , heeft op 10 april de prijs gewonnen voor beste scenario op het Cannesérie festival. De reeks kende zijn wereldpremière in Cannes, en haalde het van onder andere Studio Tarara uit België, Magnus uit Noorwegen en The outbreak uit Rusland.

Het verhaal

De twaalf is een hedendaagse karakterreeks over een volksjury in een Belgisch assisenproces. Twaalf burgers worden opgeroepen als juryleden van een ophefmakende moordzaak. Ze moeten beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van de beschuldigde. Ook het leven van de juryleden neemt een hele nieuwe wending aan.

Het scenario werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, die eerder al voor Beau Séjour zorgden. De regie is in handen van Wouter Bouvijn. De twaalf kan rekenen op een cast met grote namen zoals Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen en Maaike Cafmeyer, die de beschuldigde schooldirectrice speelt. Maaike Neuville, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Piet De Praitere, Peter Gorissen en Anne-Mieke Ruyten kruipen in de huid van de juryleden.

De twaalf zal ten vroegste dit najaar te zien zijn op Eén.

geschreven op 10 april 2019
VRTNU VRTNU VRTNU