Spring naar inhoud

De hoogtepunten van de Rode Duivels in Brussel

één

Een historische dag om nooit te vergeten

Nooit eerder behaalde België de derde plaats op een WK voetbal. En dat werd gevierd met een historische huldiging van de Rode Duivels in Brussel. Wij verzamelden de hoogtepunten van deze bijzondere dag.

De ploeg wordt eerst door de koning en de koningin ontvangen op het koninklijk paleis. Daar vertelt onze vorst nog een grappige anekdote over de laatste match.

Terwijl er nog nagepraat wordt blikken we alvast even terug op enkele legendarische momenten uit het voorbije WK. En er wordt een vergelijking getrokken met het iconische Mexico '86.

Tijd om naar de Grote markt in Brussel te vertrekken. De spelersbus doet er meer dan een uur over om tot zijn eindbestemming te komen door de massa supporters. De spelers en de fans genieten er met volle teugen van.

Eden Hazard heeft wel zin in een feestje. Eens aan het stadhuis gekomen gaat hij onmiddellijk naar de draaitafels om een kleine demonstratie te geven. De supporters worden helemaal gek.

Eindelijk is het zover. Alle spelers begroeten de duizenden supporters die urenlang stonden te wachten op hun helden. Kippenvel van het eerste tot het laatste moment. En ook de coach heeft nog iets te zeggen aan ons.

Elke speler mag nog een woordje zeggen en Eden Hazard neemt zijn kans om nog een spelletje met het publiek te spelen. Al loopt dat niet helemaal zoals verwacht.

geschreven op 15 juli 2018
VRTNU VRTNU VRTNU