Spring naar inhoud
Eén

De hoogtepunten van 100 jaar slag bij Passendale

Het ene na het andere kippenvelmoment

De herdenking van de slag bij Passendale leverde het ene na het andere kippenvelmoment op. Wij selecteerden de mooiste momenten.

In Flanders fields

Actrice Helen Mirren bracht een indrukwekkende versie van het gedicht 'In Flanders fields', geschreven door John McCrae. Ze kreeg het hele plein muisstil.

Verhalen van het front

Doorheen de avond werden verschillende dagboeken van soldaten en verpleegsters voorgelezen. Onder andere Thuis-acteurs Christophe Haddad en Wim Stevens gaven een stem aan de overledenen.

Klaaglied van de vrouwen

Uit het stuk Nooit brengt oorlog vrede zingen Geike en een koor het lied Klaaglied van de vrouwen. Het werd een magische versie en een absoluut kippenvelmoment tijdens de herdenking.

Projecties op de Lakenhalle

Niet alleen werden de verhalen verteld door acteurs, ze werden ook met prachtige illustraties geprojecteerd op de Lakenhalle in Ieper. Ook werden de optredens visueel ondersteund met adembenemende projecties.

The Wipers Times

Het stuk The Wipers Times werd in verschillende stukken opgevoerd. Het verhaal gaat over het 12de bataljon dat na het vinden van een drukpers een eigen krant begint vol advertenties, leuke gedichten en artikels.

War horse

Auteur Michael Morpurgo was de stem van de verteller tijdens de opvoering van zijn eigen verhaal War horse, over een jongen op zoek naar zijn geliefde paard Joey tijdens de Eerste Wereldoorlog.

geschreven op 31 juli 2017
VRTNU VRTNU VRTNU