Spring naar inhoud

De hoogtepunten uit 'In het spoor van De Romeo's'

één

Een blik op het leven van Davy, Gunther en Chris

Eén volgde Chris, Gunther en Davy een jaar lang en geeft een unieke blik achter de schermen: in de kleedkamer, in de studio, op de filmset en bij De Romeo's thuis.

In 2017 gaan de drie musketiers van het Vlaamse levenslied hun vijftiende zomer in. Wat begon als een gelegenheidsformatie is intussen een begrip in de Vlaamse showbizz. Klopt het clichébeeld over het trio? Zijn het echt beste vrienden? En wat zijn de sleutels van hun succes?

Grijs haar of niet?

In het begin van de aflevering worden De Romeo’s nog eens aan ons voorgesteld – al hadden ze eigenlijk geen introductie meer nodig, toch?- en komt het eerste kleine geheimpje van de aflevering naar boven. Davy gaat bij Chris en Davy ten rade over zijn kapsel: grijze haren kleuren of niet?

Veel betekenen voor de mensen

De Romeo’s treden op vlak na de aanslagen in Brussel. Een zware opdracht waar ze toch goed in slagen. Zo staan ze er ook even bij stil dat hun muziek –ook al vinden ze zichzelf maar gewone jongens- toch dat kleine verschil kan maken voor de mensen.

Een rolletje of niet?

Ook al is de band tussen de drie Romeo’s uniek, toch staan ze anders tegenover het hele gegeven. Zo ziet Davy het absoluut niet als een rolletje, maar Chris wel.

Het ontstaan van De Romeo’s

We ontdekken ook hoe De Romeo’s ontstaan zijn en leren dat Davy de grondlegger van de band en de originele Romeo is. 15 jaar en heel wat hard werk later staat de band waar ze nu staan, als hechte vrienden en één van de meest drukbezette en unieke Vlaamse bands. Per avond 4 keer optreden –van een parochiezaal tot het Sportpaleis- is geen uitzondering.

250 optredens lang in Het spoor van De Romeo’s

Dat De Romeo’s kei hard werken voor hun succes mag wel de conclusie zijn van ‘In het spoor van De Romeo’s’. 250 optredens lang hebben wij ze gevolgd en gelukkig willen ze er zelf nog lang mee doorgaan. Al hangt dat wel een beetje van ‘vava’ Chris af.

geschreven op 03 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU