Spring naar inhoud

De hoogtepunten uit de aflevering met Lien

Op weg met Jan

Een emotionele reis

Jan ging op pad met een openhartige Lien. Ze ontdekten een stukje familiegeschiedenis en praatten onder andere over haar (plus)moederschap en perfectionisme.

Het levenswerk van tante Cécile

Lien wil absoluut het levenswerk van haar tante Cécile bezoeken in El Salvador. Die stichtte er in de jaren '70 een ziekenhuis en materniteit. Ook haar oom Bernard ging daarheen, maar hij werd er vermoord.

Het wordt een emotioneel bezoek, waaruit blijkt dat Lien echt wel trots mag zijn op haar familie.

Plusmama

Lien vertelt Jan over haar gezin met plusdochters: een emotioneel verhaal. Voor Lien was het plusmoederschap, op jonge leeftijd en terwijl ze zelf nog geen moeder was, een zware dobber. De dochters van haar partner Hans hadden het moeilijk met de situatie, zeker toen Lien zelf haar eerste kindje kreeg. Dat alles ligt nu gelukkig al een tijdje achter hen, want intussen dragen haar plusdochters de kleintjes op handen, en is het gezin één gezellige bende.

Lien de perfectioniste

Wanneer Jan en Lien een liftster meenemen worden ze geconfronteerd met de taalbarrière tussen hen. Een moeilijk moment voor de perfectioniste in Lien. Ze schaamt zich er zelfs voor.

Een confronterend bezoek aan het lokale weeshuis

Jan en Lien bezoeken een 'kinderdorp', waar 300 kinderen zonder ouders wonen. Ze praten en spelen er met de kinderen en tieners en worden geconfronteerd met hun levensomstandigheden. Wat hen natuurlijk ook meteen aan hun eigen kinderen doet denken.

geschreven op 10 januari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU