Spring naar inhoud

De brief van Cath aan Joke

één

Liefste Joke

Aan de vrouw in mijn leven, die het leven altijd net iets mooier maakt. Door haar lens, letterlijk dan - zelden iemand trouwens zo mooi haar Fuji-huppeldepup weten hanteren - maar vooral door haar kijk op de dingen en het leven dat wij in een portret als Buurman zo eerlijk mogelijk proberen capteren voor de kijker.

Met ontzettend veel geduld, en bewondering, zowel voor de ploeg behind - daar zitten soms pipo’s tussen - waar we soms veel van vragen, maar ook veel geduld en bewondering voor het verhaal op het voorplan.

Een kast vol fluwelen handschoenen heb je, in alle kleuren van de regenboog - want dat ben je ook ten voeten uit. Benieuwd trouwens wat je vandaag aanhebt (tada!). Altijd een feestje om naar uit te kijken en gelukkig van te worden. Maar dat ze van fluweel zijn, die handschoenen, da’s zeker, want als geen ander weet jij hoe belangrijk het is onze man of vrouw in de spotlight zich goed te doen voelen in zijn/haar biotoop. En ook jouw host, die doe jij ook altijd goed voelen in het biotoopje op het moment zelf.

’t Is heel vaak op eieren lopen, en ondanks de chaos die jouw kleurenpalet soms ook verraadt, is er nog nooit ééntje geklutst. Misschien wel in je hoofd, meerdere zelfs, maar dat staat het beste resultaat nooit in de weg. De bagage die we al die jaren soms beiden van thuis uit meebrengen, soms in een Pelicase, goed afgesloten, soms zichtbaar op onze tong, klaar om eruit gespuwd te worden, stond en staat ons harde werken nooit in de weg. Integendeel.

Besef dat ik ook privé veilig bij je ben, maakt van deze tandem een goed gesmeerd vehikel dat zich een weg baant door zelfs de moeilijkste offroads; met gasten met kuren, technisch materiaal dat blokkeert, de tijd die onze vijand is.

Is’t omdat je een vrouw bent, ik weet het niet - ik dacht altijd beter met mannen te kunnen werken, dus misschien zit er wel een beetje man in jou. Hoe dan ook, jij bent welkom, met en zonder hormonen.

En was ik lesbisch, dan werd ik misschien ook nog wel verliefd op je, hoewel ik dat eigenlijk al ben.

Ik wens iedereen een Joke aan haar zijde.

Kus, Cath

geschreven op 08 maart 2021
VRTNU VRTNU VRTNU