Spring naar inhoud

De boekentips van Eén

één

Als je er ééntje moet lezen

Als je er ééntje moet lezen deze zomer, welk boek zou het dan zijn? We stelden de vraag aan de gezichten van Eén. Ontdek hun tips hier.

"Joe Speedboot is voor mij de ideale mix van avontuur, spanning, een lach, en bijna een traan. Zo'n boek waarbij je na het dichtklappen nog even voor je staart en denkt: 'zo schoon'."

Danira Boukhriss Terkessidis
Danira Boukhriss Terkessidis
<

"Op vakantie verdiep ik me graag in biografieën, geen autobiografieën, want als het onderwerp van het boek zelf vertelt, dan vertelt hij wat hij zelf wil dat je weet. Deze biografie over John Lennon is van Philip Norman. Ik heb al hele mooie boeken gelezen van Philip Norman over Mick Jagger, Paul McCartney en Eric Clapton en deze zomer bijt ik me vast in John Lennon. Nu al een aanrader, hoewel ik het nog moet lezen, maar die 3 andere… fantastisch!"

Bart Peeters
Bart Peeters
<

"'30 worden voor beginners' van Yannick Dekeukelaere is super vlot geschreven. En heel dicht bij mijn leefwereld. Iedereen die de prikkelingen en de emotionele strubbelingen van het 30 worden wil herbeleven moet het lezen. Iedereen die nu al schrik heeft van tram 3, moet het ook lezen om voorbereid aan het slagveld te komen! Het is zo leuk en frivool geschreven, dat het lijkt alsof je een toffe comedy serie kijkt, terwijl je wel kan zeggen dat je een boek aan het lezen bent. Best of both worlds!"

Kamal Kharmach
Kamal Kharmach
<

"Ik kies voor 'Huis vol leugens' van Nicci French. Elk jaar neem ik een boek mee van dit schrijversduo. Niet teveel nadenken, lekker luchtig.. vakantie!"

Kristel Verbeke
Kristel Verbeke
<

"'Gesprekken met vrienden' is een geweldig boek, van de piepjonge maar zeer getalenteerde Sally Rooney. Tragikomisch, herkenbaar, psychologisch, ... exact wat een boek moet zijn. Over vriendschappen die mogen en niet mogen, die kunnen en niet kunnen. Over het leven op zijn ingewikkeldst, maar oprecht en warm."

Cath Luyten
Cath Luyten
<

"'De bekeerlinge' van Stefan Hertmans is meeslepend en op het einde heb ik met een zucht van spijt de achterflap dichtgeslagen – zoals dat hoort bij een goed verhaal. Maar het is vooral ook interessant, geeft nieuwe inzichten over de kruistochten, de joodse cultuur, Noormannen die hun naam aan Normandië gaven, waanzin en liefde. En wat kan die Stefan Hertmans schrijven, zeg."

Martin Heylen
Martin Heylen
<

"'Alles wat ik weet over liefde' van Dolly Alderton is een boek dat ik herkenbaar vond. En vaak ook triest, maar ik moest er vaak ook wel heel hard mee lachen. En de lijstjes zijn het allerbeste."

Siska Schoeters
Siska Schoeters
<
geschreven op 28 augustus 2019
VRTNU VRTNU VRTNU