Spring naar inhoud

De 4 scenario's om Eurovisie 2021 te realiseren

één

Na de overwinning van Duncan Laurence in Tel Aviv in 2019 was Nederland na 40 lange jaren klaar om het Eurovisie Songfestival te organiseren. Corona stak hier helaas een stokje voor, door de wereldwijde impact van het virus werd het Eurovisie Songfestival 2020 afgelast. Een harde, maar onvermijdelijke keuze.

Gelukkig komt het Eurovisie Songfestival in 2021 met zekerheid terug en wordt er op 22 mei een nieuwe winnaar gekozen! Om die belofte te kunnen waarmaken, hebben de EBU en de Nederlandse omroepen gewerkt aan vier basisscenario's voor het organiseren van de wedstrijd.

Scenario 1: Een normaal Eurovisiesongfestival

Hebben we een vaccin of kunnen we voldoende testen? Dan mogen de landen naar hartenlust komen zingen in een bomvol Ahoy in Rotterdam. Iedereen is aanwezig, van artiesten tot presentatoren. We feesten tot de zon terug opkomt.

Scenario 2: Het anderhalve meter-songfestival

Iedereen aanwezig in Ahoy zal ten allen tijde anderhalve meter afstand moeten houden van elkaar. Alle shows gaan door, maar het publiek zal gelimiteerd worden. Ook de delegaties van de artiesten zullen in een kleinere bezetting naar Nederland afzakken.

Heb je een ticket voor de liveshows? Dan is je aanwezigheid nog niet gegarandeerd. Door de beperkte plaatsen wordt er een loting georganiseerd voor wie er al dan niet mag bij zijn. Meer info begin 2021!

Scenario 3: Eurovisiesongfestival met restricties

Het kan zijn dat sommige landen niet naar Nederland mogen vliegen. Daarom mogen die artiesten optreden in hun eigen land en worden de optredens in Rotterdam samengebracht. Wie wel kan komen, staat gegarandeerd op het podium. En voor een beperkt publiek.

Scenario 4: Eurovision @ home

Gaat Nederland in lockdown? Dan gaat hét feest van het jaar gewoon door. Maar wel met optredens vanuit heel Europa. Letterlijk! De artiesten treden op in hun eigen land en de inzendingen worden in Rotterdam samengevoegd tot een wervelende show. Maar dit keer zonder live-publiek.

Wat er ook gebeurt, in 2021 vieren we feest. Alleen weten we pas kort voor de start hoe het eruit zal zien. Wat wel zeker is: Hooverphonic zal ons land verdedigen. En wie weet, halen we de overwinning binnen.

geschreven op 18 september 2020
VRTNU VRTNU VRTNU