Spring naar inhoud

De 10 meest legendarische optredens

één

10 jaar de MIA's

In 10 jaar de MIA’s hebben heel wat artiesten voor onvergetelijke optredens gezorgd. Wij zetten er 10 om te onthouden op een rijtje.

1. Stromae - Formidable

Veelwinnaar Stromae is Formidable en dat bewees hij nog maar eens met deze performance.

2. Stromae – tous les mêmes

In 2013 won Stromae maar liefst 8 MIA’s, een absoluut record dat nog steeds stand houdt. De Maestro was dan ook in grootse doen.

3. Daan – Exes

In 2009 won DAAN 4 MIA’s, waaronder die voor beste solo man. Hij bracht zijn single Exes aan een gigantische brandende piano. Alleen bleek die nadien iets moeilijker te blussen dan verwacht.

4. Rocco Granata en Arno - Marina

In 2013 kreeg Rocco Granata de Lifetime Achievement Award voor zijn indrukwekkende carrière. Bij wijze van tegenprestatie bracht hij een indrukwekkende versie van Marina met niemand minder dan Arno.

5. Lady Linn – I don’t wanna dance

Voor haar live versie van I don’t wanna dance werd Lady Linn binnen gereden met een oldtimer. En dat was lang niet alles.

6. Milk Inc – Forever

Regi kan veel meer dan springen achter zijn toren keyboards en smeken om handjes. Dat bewees hij in 2008 andermaal door Linda te begeleiden op piano voor de akoestische intro van Forever.

7. Oscar & The Wolf – Princess

In 2014 kon je niet om Oscar & The Wolf heen. Gehuld in nevel en omringd door een bos exotische kamerplanten bracht Max Colombie een indrukwekkende versie van Princess.

8. Ozark Henry – this one’s for you

Zijn fluwelen stem en een piano, meer heeft Ozark Henry niet nodig om een publiek naar zijn hand te zetten. En om een lading vuur uit de lucht te laten vallen…

9. Selah Sue – Crazy sufferin style feat. ‘t Hof van Commerce - Stuntman

Dat een battle tussen Selah Sue en ‘t Hof van Commerce vonken zou geven stond in de sterren geschreven.

10. Triggerfinger – I follow

Hebben die mannen van Triggerfinger echt niks meer dan een smartphone en een koffietas met lepeltje nodig om I follow te brengen? Ze bewezen het tijdens de MIA’s van 2012.

De feestelijke editie van de MIA's vindt plaats op donderdag 2 februari in Paleis 12. Voor alle info en tickets kan je terecht op deze pagina.

geschreven op 02 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU