Spring naar inhoud
Chapeau! 30 jaar Clouseau

Chapeau! Dertig jaar Clouseau

Een speciale documentaire met ongehoorde verhalen

Clouseau bestaat dertig jaar, en dat verdient een feestje. En een cadeautje. Daarom doen we Koen en Kris een mini-documentaire cadeau: het verhaal van 30 jaar Clouseau.

Zeven bevoorrechte getuigen vertellen hoe zij Clouseau kennen. Met nooit gehoorde verhalen, verrassende anekdotes, archiefmateriaal en nooit uitgezonden beelden.

De zeven getuigen zijn niet de usual suspects, maar wel überfan Kim Clijsters, Ingeborg, Clouseau-drummer Bob Savenberg, Stijn Meuris, Jan Leyers, Clouseau-lichtman Pascal Braeckman en Paul Van Bruystegem van Triggerfinger.

In hun verhalen en anekdotes gaan de zeven getuigen geen enkel thema uit de weg: de gillende fans, de relatie tussen de broers, het Engelstalig avontuur, de vrouwen, het Songfestival, het muzikale zijstapje van Koen, de keerzijde van het succes en natuurlijk ook de vele, vele hits.

Koen en Kris beleven de verhalen mee, dompelen zich met plezier onder in hun eigen muzikale verleden, van het allereerste Marktrockconcert tot de Sportpaleisconcerten, en voegen er achteraf nog wat straffe uitspraken aan toe.

Wat een fijne dag was dat: binnenkomen en meteen teruggekatapulteerd worden in de tijd met artikels, foto's, en setlists van vroeger. En vervolgens genieten van een geweldige Eén-documentaire met een paar zeer schone gasten die Clouseau al die jaren van dichtbij hebben meegemaakt. Na dertig jaar valt er uiteraard wel één en ander te vertellen… Zelden zo aangenaam verrast geweest! We kijken niet zo vaak achterom maar dit was écht de moeite waard. Dankjewel Eén!

Koen en Kris
Koen en Kris

Chapeau! Dertig jaar Clouseau: woensdag 30 augustus om 22.05 uur op Eén.

Ontdek het najaar van Eén
geschreven op 22 augustus 2017
VRTNU VRTNU VRTNU