Spring naar inhoud

Bedankt, Frank!

één

Frank Deboosere maakt al 30 jaar het mooie weer

Frank Deboosere maakt nu zondag, 12 maart, al 30 jaar het mooie weer op Eén. Dat vonden wij dé reden om hem eens goed in het zonnetje te zetten!

In 1987 besliste Armand Pien dat het goed geweest was na bijna 40 jaar als weerman. Hij gaf de fakkel door aan een nieuwe garde weermannen en –vrouwen, waaronder de jonge Frank de Deboosere én Frank's vrouw Hilde.

Op 12 maart 1987 presenteerde onze weerman Frank Deboosere –met snor– zijn eerste weerpraatje. In al die jaren Frank is er heel wat gebeurd: hij scheerde zijn snor af, brak een elleboog na een ongelukkige val met de fiets, was kop van jut omdat het slecht weer was, bedacht het woord ‘ochtendgrijs’ dat in de Dikke van Dale werd opgenomen…

Die dertig jaar Frank mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Deze middag bezorgden zijn collega's hem dan ook de verrassing van zijn leven.

Wij trommelden een hondertal collega's onder de VRT-toren op om Frank te verrassen. Frank zelf werd met een smoesje op het dak van het VRT-gebouw gelokt, waar Hanne Decoutere hem opwachtte met een grote bos bloemen. Van op het dak had hij een fantastisch uitzicht op al zijn collega’s beneden die hem enthousiast feliciteerden met spandoeken en een luid applaus.

Dit doet ontzettend veel plezier, hartelijk dank! En de lente is nu echt wel op komst!

Frank Deboosere
Frank Deboosere
<
geschreven op 12 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU