Spring naar inhoud

Bart Peeters en Nora Gharib maken samen Merci voor de muziek

In Merci voor de muziek bedanken, troosten en verrassen Bart en Nora Vlamingen met muziek.

Muziek heeft een belangrijke plaats in het leven van Bart en Nora, maar ook in het leven van zoveel andere mensen. Op alle grote emotionele momenten in ons leven, zoals een huwelijk of een begrafenis, is muziek aanwezig.

Muziek kan heel wat losmaken bij de mensen, en het duo gebruikt het in hun nieuwe programma dan ook om Vlamingen te bedanken, troosten, verrassen, helpen, of gelukkig te maken. De ene keer zorgen ze zelf voor de muziek, maar geregeld schakelen ze daarvoor ook andere artiesten en muzikanten in.

Het is geen toeval dat Bart Peeters en Nora Gharib zich smijten op dit programma: beiden zijn bezeten van muziek.

Naast presentator is Bart zanger, drummer en gitarist. Hij maakt al meer dan vier decennia muziek. Nora is nog niet zo lang bezig, maar is even gek van muziek als Bart. Dat ze kan zingen, bewees deze vlogster in K3 zoekt K3. Daarnaast is ze actrice en ging ze samen met Tom De Cock op zoek naar De strafste school voor MNM.

Merci voor de muziek is de eerste samenwerking tussen Bart en Nora.

Bart: "We kenden elkaar nog niet, we hadden elkaar hiervoor eigenlijk nog maar één keer ontmoet. Maar het klikt!" Ook het wederzijds respect en de bewondering voor elkaars talenten is groot. In Merci voor de muziek delen deze twee generaties muziekliefhebbers, elk met een eigen stijl, met heel Vlaanderen wat muziek kan teweegbrengen.

Wij stelden Bart en Nora alvast vijf interessante vragen:

De opnames voor Merci voor de muziek zijn volop aan de gang. Het programma is ten vroegste dit najaar te zien op Eén.

geschreven op 22 mei 2019
VRTNU VRTNU VRTNU