Spring naar inhoud

Alle info over jouw programma's op Eén

één

Alles wat je moet weten over het programmaschema

Alles is wat anders dan anders bij Eén. Om je zo goed mogelijk geïnformeerd te houden over de implicaties van het coronavirus, verandert het programmaschema. Volg hier alle wijzigingen op de voet.

Geen Thuis meer vanaf 27 april

De voorlopig laatste aflevering van Thuis is op vrijdag 24 april te zien. Vanaf 27 april zullen de programma’s die normaal gezien na Thuis te zien zijn, daarom vroeger starten, namelijk vanaf 20.10 uur.

Echt iets voor u

In Echt iets voor u nodigt Steven Van Herreweghe telkens een bekende gast uit voor een gesprek via videocall. Als leidraad voor dat gesprek selecteert Steven een aantal fragmenten uit het rijke VRT-archief, waarvan hij vermoedt dat ze echt iets voor die gast zijn. Op vrijdagavond gaat Steven ook live voor Echt iets voor u: videoparty.

Beweeg in uw kot!: toegankelijk bewegingsprogramma elke middag op Eén

In deze tijden van corona komen we met z’n allen minder buiten, maar is het tegelijkertijd wél belangrijk om in beweging te blijven. Vanaf 6 april brengen we daarom elke dag voor het middagjournaal Beweeg in uw kot!.

De sportiefste onder de schermgezichten, Saartje Vandendriessche, toont vanuit haar eigen huis in dit korte programma oefeningen die je thuis kan uitvoeren en die iedereen kan meedoen - ook de ouderen die vaak beperkt zijn in hun bewegingsmogelijkheden. De oefeningen in Beweeg in uw kot! zijn laagdrempelig en het programma zit vol Belgische muziek. Een ideaal beweegmoment voor iedereen dus.

Nieuwe en aangepaste rubrieken in Iedereen beroemd

Vanavond is de voorlopig laatste aflevering van Homo universalis te zien in Iedereen beroemd. De populaire rubriek neemt een kleine pauze wegens de coronamaatregelen, en eindigt op een hoogtepunt: met nog 50 mannen en vrouwen in het spel die meedingen naar ultieme roem en de titel van Homo universalis.

De redactie van Iedereen beroemd speelt in op hoe het leven in Vlaanderen door de coronacrisis veranderd is, met enkele nieuwe en aangepaste rubrieken. In het nieuwe Woonvlogcentra delen senioren en hun begeleiders hoe hun leven in het woonzorgcentrum er nu uitziet. Op pauze toont hoe mensen creatief omgaan met hun leven dat nu even op pauze staat. Hartverwarmend deelt enkele mooie initiatieven, van koken voor verplegers tot mondmaskers maken. Ook De coach is terug om mensen een hart onder de riem te steken.

Met Lockdown LOL wil Iedereen beroemd de verveling bij kinderen thuis uit de wereld helpen. In deze rubriek, die volledig gemaakt wordt met video's die de kijkers insturen, dagen kinderen elkaar virtueel uit met een opdracht.

Elke donderdag is er de nieuwe rubriek Onze natuur. Pim Niesten, cameraman en bioloog, trok enkele maanden geleden door België om de wonderlijke natuur dicht bij ons in beeld te brengen.

Andere, bestaande rubrieken lopen nog door. In Op kot houden de kotstudenten zich ook nu nog bezig, en in Van Alaska tot Zimbabwe tonen correspondenten van over de hele wereld nu hoe hun land met de coronacrisis omgaat.

Eurovisiesongfestival

Ook het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam wordt uitgesteld. Hooverphonic zou dit jaar ons land vertegenwoordigen. Ze zullen dat ook in de editie van 2021 doen.

Om de artiesten van deze editie toch in de schijnwerpers te zetten, is er op zaterdagavond 16 mei (de avond dat normaal gezien de finale van het Eurovisiesongfestival werd uitgezonden) de alternatieve show Eurovision: Europe shine a light. Deze show zal die avond ook bij ons te zien zijn.

In deze show worden de 41 songs van 2020 geëerd op een niet-competitieve manier. De show wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit, die normaal gezien ook het Eurovisiesongfestival zouden presenteren dit jaar. Bij ons verwelkomen we Peter Van de Veire in zijn vertrouwde rol als commentator.

Specials Eviva España en Komen te gaan

Momenteel zijn we bezig met de opnames van deze twee bijzondere specials naar aanleiding van de coronamaatregelen. In een speciale aflevering zoekt Annemie Struyf contact met haar gasten uit Eviva España die in Spanje ongewoon hard door de coronacrisis getroffen worden. Is hun Spaanse droom nu veranderd in een nachtmerrie, vraagt ze zich af?

De special van Komen te gaan volgt enkele begrafenisondernemers in België, want de coronacrisis heeft een enorme impact op hun vak en op de rituelen van afscheid nemen. Hoe gaan zij daar mee om?

Dineren op dinsdag

Het zijn eenzame tijden. We zitten al weken alleen thuis en doen vanzelfsprekend ook alles... alleen. Voor wie geen zin heeft in alweer een table for one, schieten wij te hulp. Ook de Eén-presentatoren zitten namelijk gewoon in hun kot, en ze hebben het wel gehad met zoveel eenzaamheid. Onder andere Siska Schoeters, Thomas Vanderveken en Wim Lybaert zijn helemaal klaar voor een virtuele candle light dinner.

Dagelijkse kost blijft op post

Jeroen Meus blijft ook in deze bizarre tijden zorgen voor jouw Dagelijkse kost. Hij maakt nieuwe afleveringen op een speciale manier: met onbemande camera's.

Sporza retro

Nu talrijke wielerwedstrijden geschrapt zijn, zendt Sporza historische edities van wielerklassiekers opnieuw uit, gekozen door de kijkers.

Eén voor allen: hartverwarmende videoboodschappen voor familie en vrienden

Met de actie Eén voor allen kan je een videoboodschap insturen voor de mensen die je in deze tijden moet missen: familie, vrienden, collega's... Want net nu we elkaar hard nodig hebben, moeten veel mensen elkaar missen. Dagelijks zenden we zo veel mogelijk van deze videoboodschappen uit.

Nostalgische programma's

In de namiddag worden nostalgische programma's als Kapitein Zeppos, Schipper naast Mathilde en De collega's uitgezonden.

Walk the talk en programmaweek rond Kom op tegen kanker

Het wandelevent Walk the talk, dat we samen met Kom op tegen kanker organiseerden op 18 en 19 april, stellen we uit naar volgend jaar.

Tributeshow 30 jaar Samson & Gert

De opnames van de tributeshow 30 jaar Samson & Gert – Er zit meer in een liedje dan je denkt op woensdag 1 april worden op pauze gezet. In de volgende dagen/weken beslissen we wat de mogelijkheden zijn om deze verjaardag zo goed mogelijk te vieren. Ook de ticketverkoop op 17 maart zal niet doorgaan.

Sportweekend

Doordat er verschillende sportwedstrijden afgelast zijn, is er de komende weken geen Sportweekend.

EK voetbal

Het Europese kampioenschap voetbal 2020 gaat dit jaar niet door. Het wordt uitgesteld naar de zomer van 2021.

Olympische spelen

De premier van Japan en het Internationaal Olympisch Comité hebben een akkoord bereikt om de Olympische Spelen van komende zomer met maximaal een jaar uit te stellen door de coronapandemie. De spelen zullen in elk geval wel nog "Tokio 2020" heten.

geschreven op 13 maart 2020
VRTNU VRTNU VRTNU