Spring naar inhoud

7 tips om lange wachttijden op de luchthaven te overleven

één

Zo verveel je je geen moment meer!

In de film The terminal speelt Tom Hanks een man die negen maanden lang op de luchthaven van New York moet blijven. Als jij deze zomer last hebt van extreme vertragingen op het vliegveld en ook de tijd moet doden, kan je deze handige tips gebruiken!

1. Ga vliegtuigspotten

Zelfs als je geen geroutineerde vliegtuigspotter bent, kan je veel plezier beleven aan het bekijken van vliegtuigen. Volg de bewegingen, de voorbereidingen voor het opstijgen en beeld je even in hoe het zou voelen om zelf piloot te zijn.

2. Stuur postkaarten

Als je dan toch tijd over hebt op een exotische locatie, is het geen slecht idee om nog eens contact op te nemen met het thuisfront. Schrijf je kaartje en verstuur het onmiddellijk in de winkel. Een leuke verrassing want veel persoonlijker dan een sms'je.

3. Organiseer een zoektocht

Daag je medereizigers uit tot een spannende zoektocht naar een niet zo alledaags voorwerp. De eerste die het voorwerp vindt, is de winnaar en krijgt straks de stoel aan het raam.

4. Verras terugkerende reizigers

Ga naar de terminal waar de aankomsten zijn en stel je strategisch op. Telkens er een nieuwe lading toeristen uit de gates komt, applaudisseer je alsof je leven ervan afhangt. Hun verbaasde gezichten zijn goud waard!

5. Raad luchthavencodes

Bestudeer het grote bord met vluchtinformatie en ontcijfer welke bestemmingen er schuilgaan achter de codes. IXZ, TRF, BFJ... Wie bedenkt die afkortingen eigenlijk?

6. Speel de Switch game

Download en speel de Switch game, het meest verslavende spel van het moment. In deze razendspannende game creëer je je eigen personage en test je je kennis over allerlei domeinen. Nodig je reisgenoten uit voor een rondje. Of vijf.

7. VRT NU en chill

Met de online videospeler van VRT NU hoef je niets meer te missen van je favoriete tv-programma's. Uren kijkplezier verzekerd. Let wel op dat je je vlucht niet mist omdat je iets te hard opgaat in die spannende aflevering van Thuis!

Tip: Vermijd hoge internetkosten en gebruik deze handige kaart om het wifi-wachtwoord van jouw luchthaven te vinden.

geschreven op 08 juli 2017
VRTNU VRTNU VRTNU