Spring naar inhoud

10 manieren om dank u te zeggen voor een MIA

één

10 jaar de MIA's

10 jaar De Mia’s, dat zijn 174 Mia’s en evenveel dankwoorden. En dus ook heel veel verschillende manieren om een MIA in ontvangst te nemen. We tonen even hoe het (niet?) moet.

  1. Met een MIA mag je al eens blij zijn, en dat had Stan Van Samang vorig jaar begrepen. Hij schreeuwde het net niet van de daken.
  1. Ideaal moment om een mopje te maken, moeten de mannen van Absynthe Minded in 2009 gedacht hebben.
  1. Een MIA in ontvangst nemen kan heel nederig. Lost Frequencies uitte zich vorige editie als de ideale fanboy van de andere genomineerden.
  1. Maar een MIA in ontvangst nemen kan ook iets minder nederig. Toch, dEUS?
  1. De Heilige Drievuldigheid van Triggerfinger greep hun moment op het podium om een boodschap in hun dankwoord te smokkelen.
  1. Black Box Relevation bewees in 2010 dat ze altijd rock 'n roll zijn. Wel jammer dat ze in 2011 geen enkele MIA mee naar huis mochten nemen natuurlijk… ;)
  1. Milow heeft al 12 MIA’s gewonnen en dus ook al evenveel dankwoorden gehad. Een beetje originaliteit is dan wel gepast. Zijn gezongen bedanken was alleszins uniek!
  1. Stromae was in 2013 voorbereid volgens het boekje. Zijn briefje kwam van pas, want hij nam die avond 8 MIA’s mee naar huis.
  1. Maar uiteraard is niet altijd iedereen even voorbereid met briefjes en zangstondes. Max Colombie ging voor het cliché in 2014.
  1. En dat de MIA’s ook al eens internationaal gekleurd zijn, bleek tijdens verschillende edities. Het West-Vlaams, Kempens en Limburgs passeerden al de revue. En Gabriel Rìos said thank you in English!

De feestelijke editie van de MIA's vindt plaats op donderdag 2 februari in Paleis 12. Voor alle info en tickets kan je terecht op deze pagina.

geschreven op 26 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU