Spring naar inhoud

10 kapsels die ook een prijs hadden moeten winnen

één

10 jaar de MIA's

Tijdens 10 jaar de MIA's zagen we al heel wat opvallende kapsels de revue passeren. Wij zetten de 10 meest memorabele haarsnitten op een rij.

  1. Barbara Sarafian bleek in 2010 een echte trendsetter. Ze verscheen met een modieuze froefroe op de MIA's en inspireerde daarmee duidelijk heel wat mensen. Dit kapsel is ondertussen niet meer van het straatbeeld weg te denken.
  1. Het kapsel waarmee we Udo leerden kennen: het nektapijt. Met dat matje leek hij toch een beetje in de jaren '80-'90 blijven steken...
  1. Regi 'Waar zijn die handjes?' Penxten van Milk inc. heeft ondertussen al 10 jaar hetzelfde kapsel. Eigenlijk zou hij daarvoor een prijs moeten krijgen, toch?
  1. Het legendarische kapsel van Selah Sue zullen we nooit vergeten. Na haar doorbraak in 2010 werd ze een gevestigde waarde in ons muzikale landschap. En ondertussen zijn haar wilde manen gelukkig ook wat getemd.
  1. We kennen Free Souffriau het best als Mega Mindy met een flinke bos blonde krullen, maar ook dit frisse, korte kopje stond haar goed. Een welverdiende 10 op 10!
  1. De modebewuste acteur Kevin Janssens was ook in 2013 helemaal mee met de laatste 'hipstertrend'. Met zijn manbun straalde hij dan ook aan de zijde van zijn toenmalige lief Josje.
  1. Ohhh, Peter Van de Veire toch. Hij heeft al veel kapsels versleten doorheen de jaren, maar deze snit uit 2007 gaat toch de geschiedenisboeken van de MIA's in. Hij leek ermee op een braaf schooljongetje, maar Vlaanderen weet wel beter natuurlijk.
  1. Kapselkameleon Veerle Baetens zagen we al met lang en kort haar, blond, bruin en ros. Met dit korte, bruine kapsel verscheen ze in 2011 op de rode MIA loper.

9 2 legendarische muzikanten naast elkaar: Ruben Block en Roland. Ze verschenen allebei stijlvol in kostuum, maar de 'wet look' namen ze net iets te serieus. Vergaten ze hun haar te wassen of gebruikten ze met z'n twee een volledig potje gel? Wie zal het zeggen...

  1. Slongs Dievanongs sluit het lijstje van vandaag af. Mocht er een MIA voor meest spectaculaire kapsel bestaan, zij had 'm sowieso mee naar huis mogen nemen.

De feestelijke editie van de MIA's vindt plaats op donderdag 2 februari in Paleis 12. Voor alle info en tickets kan je terecht op deze pagina.

geschreven op 28 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU