Spring naar inhoud

10 veelwinnaars op een rij

één

10 jaar de MIA's

10 jaar MIA's dat is natuurlijk ook 10 jaar winnaars! Wij zetten voor jou de artiesten die met het meest aantal awards naar huis gingen op een rij.

1. Stromae

Maar liefst 16 (!) MIA's heeft Stromae doorheen de jaren kunnen verzamelen. Hij kan dus ondertussen een hele kamer in plaats van een schouw vullen met zijn muziekprijzen.

2. Milow

Met 12 MIA's staat Milow op een eervolle tweede plaats. Zoals je op de foto kan zien heeft hij zelfs nog een unieke MIA, want de awards zelf zagen er niet altijd even verfijnd uit als nu.

3. Selah Sue

De derde veelwinnaar en jammer genoeg de enige vrouw in deze top 10 is Selah Sue. Met 7 MIA's mag deze topvrouw meer dan trots zijn op haar plekje in de Vlaamse muziekindustrie.

4. DAAN

Daan mocht doorheen de jaren al zes beeldjes in zijn kast zetten. Vooral 2009 was voor hem en zijn groep een topjaar, want toen mochten ze maar liefst 4 MIA's mee naar huis nemen.

5. Balthazar

Ook jonge wolven Balthazar hebben 6 MIA's op hun naam staan. Je herinnert je misschien nog wel vorig jaar, toen ze de grote winnaar van de avond werden met de overwinningen in "Beste groep", "Beste alternative" en "Beste album".

6. Bart Peeters

Dit jaar presenteert Bart Peeters de MIA's. Doorheen de afgelopen 10 jaren ging hij zelf met 5 beeldjes naar huis, dus hij is de geknipte gastheer voor deze feestelijke editie!

7. Jef Neve

Op nummer 7 staat pianist en componist Jef Neve. Hij zag zijn werk meer dan terecht bekroond met 2 MIA's voor "Beste auteur componist" en 3 voor "Beste muzikant".

8. Triggerfinger

De band rond Ruben Block heeft 5 MIA's achter z'n naam staan. De meeste daarvan, 4 om precies te zijn, namen ze mee naar huis in 2014, toen ze winnaar werden in elke categorie waarvoor ze genomineerd waren!

9. Oscar and the Wolf

Voor Oscar and the Wolf ging het razendsnel. Max Colombie staat op nummer 9 in de lijst van veelwinnaars en terecht. Na slechts 2 edities, die van 2014 en 2015, haalde hij al 5 MIA's binnen. Straf!

10. Clouseau

En dan last but not least: de gebroeders Wauters. Koen en Kris mochten de afgelopen 10 jaar 4 beeldjes mee naar huis nemen. Maken ze er dit jaar 5 van en nemen ze op 2 februari de MIA voor "Beste groep" mee naar huis?

De feestelijke editie van de MIA's vindt plaats op donderdag 2 februari in Paleis 12. Voor alle info en tickets kan je terecht op deze pagina.

geschreven op 23 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU