Spring naar inhoud

10 duo's waarvan er geen twee zijn

één

10 jaar de MIA's

De afgelopen 10 jaar werden heel wat MIA’s uitgereikt door prachtige, al dan niet voor de gelegenheid samengestelde, koppels. Tien duo’s zoals er geen twee zijn.

1. Clara Cleymans en Louis Talpe

Clara Cleymans en Louis Talpe schitterden als koppel in de één-reeks De Ridder. En ook op het podium van de MIA’s vlogen de vonken er af.

2. Ben Segers en Jos Verbist

Ben Segers en Jos Verbist waren in de reeks Quiz Me Quick gezworen vijanden. Bij de MIA’s konden ze gelukkig wel door één deur en op het podium.

3. Kim Clijsters en Jeroen Meus

Kim Clijsters had Jeroen Meus meegebracht naar de MIA’s. En al snel bleek dat koken en tennis meer met elkaar gemeen hebben dan je op het eerste zicht zou vermoeden.

4. Peter (Sandra Kim) Van De Veire en Laura Tesoro

Vorig jaar hebben Peter Van De Veire en Laura Tesoro samen een MIA uitgereikt. Laura zag er oogverblindend uit. Peter eerder, euuuh, speciaal. Zoals hij het zelf zou zeggen…

5. Matteo Simoni en Lize Feryn

In 2013 braken Matteo Simoni en Lize Feryn door bij het grote publiek. Matteo schitterde in Marina, Lize Feryn deed niet onder in ‘In Vlaamse velden’. Ze mochten dan ook de MIA voor beste doorbraak uitreiken.

6. An Lemmens en An Lemmens (Nathalie Meskens)

De natte droom van veel Vlaamse mannen: niet één, maar twee keer An Lemmens op hun televisie.

7.Claudio en Gaëlle

Nu kunnen Claudio en Gaëlle waarschijnlijk opnieuw anoniem over straat, maar dankzij ‘Mijn Restaurant’ en ‘de MIA’s waren ze in 2009 niet van het scherm te branden. Gelukkig liet Claudio zijn driftbuien achterwege. Zijn West-Vlaams daarentegen...

8. Annelien en Stephanie Coorevits

Binnenkort zorgen de zusjes Coorevtis opnieuw voor heel wat Temptation op je tv. Ook als ze een MIA mogen uitreiken is de verleiding nooit ver weg.

9. Lucas Van den Eynde en Michiel Devlieger

Lucas Van den Eynde zal dankzij de reeks ‘Van vlees en bloed’ voor veel mensen altijd 'den bospoeper' blijven. In 2009 kwam hij samen met scenarist en regisseur Michiel Devlieger een MIA uitreiken.

10. Herman De Croo en Louis Tobback

In 2010 kreeg Absynthe Minded één van de vele MIA’s die de band toen won uit handen van twee politieke zwaargewichten: Herman De Croo en Louis Tobback.

De feestelijke editie van de MIA's vindt plaats op donderdag 2 februari in Paleis 12. Voor alle info en tickets kan je terecht op deze pagina.

geschreven op 25 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU