Spring naar inhoud

10 artiesten toen ze nog jong waren

één

10 jaar de MIA's

10 jaar de MIA's dat zijn ook heel wat artiesten die ondertussen 10 jaar ouder geworden zijn. Wij nemen je even mee terug in de tijd. Opgelet: babyface alert!

  1. Jan en Dries van Black Box Revelation wonnen hun eerste MIA in 2008. Toen zagen ze er nog piepjong uit, maar die puberjaren hebben ze ondertussen achter zich gelaten. Ondertussen zijn ze succesvol tot in Amerika.
  1. Ook Natalia is er al van in het begin bij. We zagen haar van brave runner-up in Idool uitgroeien tot klassevrouw met een succesvolle solocarrière. En ook het beugelbekkie in 2009 zijn we niet vergeten.
  1. Publiekslieveling Stan Van Samang werd in 2007 voor het eerst genomineerd voor een MIA in de categorie 'Doorbraak'. Tien jaar later verkoopt hij Sportpaleizen uit, maar is hij wel al zijn (wilde?) haren kwijt.
  1. Mega Toby aka Louis Talpe kwam destijds mee om de -toen nog heel zwangere- Mega Mindy te steunen. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een echte hottie en is hij te zien in heel wat succesvolle programma's.
  1. Je kent Laura Omloop vast nog wel van haar 'jodel-liedje' waarmee ze deelnam aan Junior Eurosong. Als 11-jarige was ze de jongste genomineerde voor een MIA ooit.
  1. Ish begon zijn bv-carrière als danser bij Hadise tijdens haar performance op de MIA's. Na het succes van 'So you think you can dance' werd hij in heel Vlaanderen bekend als de ideale schoonzoon. Bovendien bouwt hij momenteel aan een straffe carrière als auteur en presentator.
  1. Balthazar heeft ondertussen al enkele MIA's en heel wat hits op hun palmares staan en zijn ook in het buitenland bekend. Leadzangers Maarten en Jinte bouwen ondertussen aan een solocarrière. Maarten is met Warhaus dit jaar zelfs genomineerd voor 3 MIA's. Maar wij kijken graag terug naar hoe het begon, als piepkuikentjes op de rode loper.
  1. Herinner je je krullenbol Jasper Erkens nog? Hij werd bekend met het nummer 'Waiting like a dog'. Op zijn 19e werd hij de jongste winnaar van een MIA ooit, toen hij met 'Beste doorbraak' naar huis ging in 2010.

9 In de categorie: 'Hoe zou het nog zijn met?', kwamen we terecht bij Freaky Age. Na enkele jaren stilte en 10 jaar na hun finale in Humo’s Rock Rally treden ze binnenkort terug op. Wel schattig om te zien hoe het met de kleine hipsters ooit begon, toch?

  1. En dan last but not least: Sam De Bruyn, Siska Schoeters en Tomas De Soete. Enkele carrièreswitches en baby's later is dit olijke trio ondertussen niet meer allemaal bij VRT, maar de laatste twee gelukkig nog wel steeds samen.

De feestelijke editie van de MIA's vindt plaats op donderdag 2 februari in Paleis 12. Voor alle info en tickets kan je terecht op deze pagina.

geschreven op 27 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU