Spring naar inhoud

Een nieuw seizoen Durf te vragen

Durf te vragen

Een nieuwe reeks gedurfde vragen

Siska Schoeters stelt gedurfde vragen aan zusters, vluchtelingen en mensen met HIV in nieuw seizoen Durf te vragen

Vanaf 1 september is Siska Schoeters er elke dinsdag met een nieuw seizoen van Durf te vragen. Ze nodigt elke aflevering opnieuw een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen.

Siska verzamelde interessante, grappige maar ook wel gedurfde vragen bij het grote publiek. Onder andere grote gezinnen, zusters, mensen met overgewicht en joden beantwoorden in een lege tv-studio eerlijk en openhartig elke vraag.

Dat levert een verrassende, soms geestig, soms confronterende inkijk in hun leefwereld, dromen en angsten op. Als voorstander van het directe vragen duikt Siska zelf nog dieper in het verhaal van sommige getuigen. Ze gaat een dag met hen op pad en stelt op haar eigen directe manier extra vragen, om hen zo nog beter te kunnen begrijpen.

Aflevering 1: Mensen met jongdementie ( 01/09)

In de eerste aflevering van Durf te vragen ontvangt Siska vijf mensen met jongdementie, samen met hun mantelzorger. Bij iemand met jongdementie doen de eerste symptomen zich voor voor de leeftijd van 65 jaar. In Vlaanderen leven ongeveer 1.800 mensen met deze diagnose.

Dementie is meer dan vergeten alleen. Dat zeggen Christine, Roger, Marleen, John en Paul. Samen met hun mantelzorger antwoorden ze op vragen als: “Kan je genezen?", "Voel je je schuldig tegenover je partner?" en "Heb je al aan euthanasie gedacht?" Marleen noemt het een "klotenziekte", maar wil positief blijven en nog zoveel mogelijk van het leven genieten. Samen met Siska gaat ze op een fietstocht die het Ventiel , een vrijwilligersorganisatie voor mensen met jongdementie, organiseert.

Volgende afleveringen

  • Mensen van adel
  • Vluchtelingen
  • Mensen met overgewicht
  • Mensen met HIV
  • Zusters
  • Mensen met kanker
  • Grote gezinnen
  • Joden

Durf te vragen: vanaf 1 september elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

geschreven op 25 augustus 2020
VRTNU VRTNU VRTNU