Spring naar inhoud

De strafste vragen aan mensen van adel

Durf te vragen

Ook een prins eet zijn avondeten wel eens voor tv. Zes mensen van adel doorprikten heel wat vooroordelen in de tweede aflevering van Durf te vragen.

"Woont u op een gigantisch domein, met een kasteel?"

Niet alle mensen van adel wonen in een kasteel, maar enkelen van hen wel. Maar in een kasteel wonen staat niet gelijk aan op de wenken bediend worden door lakeien. Het vraagt veel werk en onderhoud.

"Zit u op een berg oud geld?"

Als je denkt aan iemand van adel, denk je aan iemand die rijk is. Maar dat cliché blijkt niet te kloppen. Integendeel, er zijn ook mensen van adel die in armoede leven.

"Kan ik als gewone man ook tot jullie adellijke kring behoren?"

Wil jij graag toetreden tot de adel van België? Dat kan! Er is heel wat nieuwe adel. Dat zijn mensen die iets bijzonders of uitzonderlijks verwezenlijken in hun leven. Zo kreeg Diana Hennebert twee jaar geleden de titel van barones.

"Ben je trots dat je van adel bent?'

Niet iedereen is per se trots om tot de adellijke kringen te behoren. Fier op hun afkomst en hun voorouders zijn ze allemaal wel.

"Dineren jullie elke avond aan een lange tafel volgens de etiquette?"

Op tv zie je mensen van adel altijd aan een gigantisch lange tafel, ver van elkaar verwijderd, hun avondmaal op eten. Maar wat blijkt? Ook een prins eet z'n avondeten wel eens voor televisie op.

geschreven op 08 september 2020
VRTNU VRTNU VRTNU