Spring naar inhoud

Down the snow komt terug!

Dieter en Kevin gaan opnieuw een grote uitdaging aan: in een nieuwe Down the snow liften ze speciaal voor De warmste week van koud Rusland naar warm Vlaanderen.

Vorig jaar beleefden Dieter en Kevin tijdens De warmste week een ongelofelijk avontuur toen ze van Finland naar Wachtebeke reisden. Een paar weken geleden klopte Kevin aan bij Dieter met de vraag of ze dit jaar opnieuw iets konden doen voor het goede doel. Maar dit jaar om geld in te zamelen voor het goede doel GimmeShelter, een vzw die zich inzet voor daklozen in Vlaanderen.

Het liftavontuur van Dieter en Kevin is tijdens De warmste week te volgen op een.be en onze sociale media-kanalen!

Je kan Dieter en Kevin steunen door Down The Snow te sms’en naar 4342 of hier een steunkaart te kopen.

Toen ik met Dieter naar het optreden van Bazart ging in Brussel, zag ik veel daklozen met kindjes. Dan brak mijn hart. Dan krijg ik onmiddellijk tranen. Toen heb ik een klik in mijn hoofd gemaakt: ik ga hen helpen. Ik moet hen een warm dak geven.

Kevin
Kevin
<

Na ons ongelofelijk avontuur vorig jaar had ik eigenlijk niet echt plannen om nog eens op pad te gaan. Tot Kevin zelf kwam aankloppen met het idee om iets voor de daklozen te doen. Toen dacht ik: dit moeten we doen! Ik schrik van het feit dat dakloos worden iedereen kan overkomen. Het moet maar even tegenzitten en je leven ziet er plots helemaal anders uit.

Dieter
Dieter
<

Dieter en Kevin liften dit jaar van Rusland naar België. Dat is meer dan 3.000 kilometer voor het goede doel.

Ze beginnen op woensdag 18 december op het Rode Plein in Moskou aan hun liftavontuur. Het wordt een reis waarbij ze op zoek gaan naar vervoer, onderdak en warmte. Want net als vorig jaar zijn ze volledig aangewezen op de warmte van de mensen die ze onderweg tegenkomen.

Het doel is om voor Kerstmis aan te komen in Kortrijk, en dankzij de actie geld in te zamelen voor het goede doel.

geschreven op 03 december 2019
VRTNU VRTNU VRTNU