Spring naar inhoud

Dieter en Kevin liften voor GimmeShelter

Dieter en Kevin liften dit jaar voor GimmeShelter, een vzw die zich inzet voor daklozen in Vlaanderen. Want in een warme samenleving hoort niemand op straat te slapen - maar toch is dat exact wat duizenden mensen in Vlaanderen moeten doen.

Dieter en Kevin zijn een kijkje gaan nemen in daklozencentrum Victor4, dat steun krijgt van GimmeShelter.

Je kan Dieter en Kevin steunen door Down The Snow te sms’en naar 4342 of hier een steunkaart te kopen.

Het liftavontuur van Dieter en Kevin is tijdens De warmste week te volgen op een.be en onze sociale media-kanalen!

Ron Maes, initiatiefnemer van GimmeShelter: "We komen via het nieuws veel in aanraking met rampspoed in het buitenland. Maar vaak heel wat minder zichtbaar is de miserie in ons eigen land. Denk daarbij aan de vele duizenden daklozen die een mensonwaardig bestaan leiden. In een land als België zijn er gelukkig initiatieven vanuit de overheid. Met GimmeShelter ondersteunen wij deze initiatieven op verschillende vlakken.

Langs de ene kant zetten we in op dringende noden op korte termijn, maar langs de andere kant willen we daklozen structureel helpen om hun situatie om te buigen naar een nieuw begin als volwaardige deelnemer aan onze maatschappij. Onze vzw wil bruggen bouwen tussen organisaties en de Vlaming, hen dichter bij elkaar brengen. Daarnaast zetten we in op hulp rechtstreeks naar de daklozen toe, onder andere door hen van warme, waterdichte kleding te voorzien in de winter. Ook ondersteunen we andere daklozeninitiatieven en -shelters, zoals daklozenshelter Victor4.

We zijn dan ook enorm blij dat we dit jaar de steun van Down the snow krijgen. Dit zal ons helpen om nog veel meer te doen, in heel Vlaanderen, zowel in ondersteuning van andere initiatieven als rechtstreeks naar daklozen toe."

geschreven op 03 december 2019
VRTNU VRTNU VRTNU