Spring naar inhoud

Maak kennis met Yens

Yens Ruymen – 20 jaar

Yens uit Zoutleeuw vindt zichzelf een echte durver en avonturier, geen uitdaging is te groot voor hem. Deze reis is de ideale gelegenheid voor hem om dit te tonen. Yens is een stoere, gespierde gast maar vooral een zachte knuffelbeer.

Yens woont afwisselend bij z'n mama in Sint-Truiden en bij z'n papa in Zoutleeuw. Hij heeft nog een oudere broer. Die zit op kot en komt enkel in de weekends naar huis. Ze komen erg goed overeen. Ze hebben ook een hond, een goeie vriend van Yens.

Wanneer zijn school gedaan is zou Yens graag op een klein appartementje of studiootje gaan wonen. Nu heeft hij thuis zijn eigen kamer met zijn tv, iPad en laptop. Hij heeft ook een eigen toog.

“Ik ben avontuurlijk, ik durf veel en ben nooit bang.”

Yens is een sportieve gast en een lieve knuffelbeer. Hij heeft veel fantasie en heel wat dromen.

Yens heeft 2 allerbeste vrienden. Hij wil dat ze zich goed voelen want anders maakt hij zich er zorgen over. Hij komt ook op voor hen tegen de stoere jongens.

Vroeger had hij drie goeie vrienden maar de derde vriend, Maarten, is gestorven aan kanker. Soms denkt hij aan hem en dan wordt hij verdrietig. Wanneer hij droevig is kan een goed gesprek wel helpen. Dan praat hij meestal met zijn mama of broer.

Yens is soms boos. Meestal omdat er mensen ruzie maken in zijn omgeving. Als hij boos is kan hij wel eens met de deuren slaan. Maar het is ook snel weer over.

Hij is een gelukkige jongen en wordt van veel blij. Bijvoorbeeld van cadeautjes, verjaren, zijn liefje en familie.

Yens heeft niet snel schrik en vindt zichzelf een avontuurlijke gast. Hij is niet bang van spinnen of hoogtes. Hij heeft al eens een deathride gedaan en met een luchtballon gevlogen. Ook in een slaapzak slapen is voor hem geen probleem, maar hij doet het niet graag. Hij vindt de rits nogal onhandig.

Vakanties

Yens houdt enorm van vakantie. De zon, lekker eten, leuke dingen doen en wat bruinen op het strand. Hij wil wel ver zijn maar niet naar "waar de pinguïns zitten". Hoe meer vliegen, hoe beter voor Yens. Hij heeft geen schrik van vliegen maar soms is het een raar gevoel in de buik.

Hij is met het gezin al in Amerika geweest. Ze zijn in New York geland en hebben van daar rondgetrokken. Hij vond het een heel fijn land.

Zonder zijn ouders is hij al op Kazou kamp geweest en binnenkort gaat hij met zijn lief en haar familie op reis. Hij kan zijn ouders wel een tijdje missen.

Werk/school

Yens gaat elke dag naar school en wisselt dat af met werk en sport. Hij zal nog 2 jaar naar school gaan.

Dinsdagnamiddag gaat hij voor zijn stage in een cafetaria werken. Hij doet daar vooral de afwas. Vroeger deed hij ook al stage in een bejaardentehuis in Geetbets.

Muziek

Yens luistert graag naar Clouseau, Gers Pardoel, Niels Destadsbader, De Kreuners, Natalia, Laura Tesoro en Boef.

Hij zet heel vaak muziek op op zijn kamer. Als hij naar school gaat heeft hij altijd zijn koptelefoon en in de auto kan hij heel hard meezingen.

Zijn favoriete radiozender is MNM en Peter Van de Veire is zijn favoriete presentator.

Hobby's

Hij is grote fan van De Buurtpolitie en mocht zelfs al eens figureren in de reeks. Thuis kijkt hij ook graag. Daar zou hij ook graag eens in meespelen. Yens heeft een tv op zijn kamer en een hele dvd-kast met films en series die hij graag ziet.

Yens is super sportief. Minstens twee keer in de week gaat hij na school naar de fitness. Hij heeft een programma dat hij elke keer afwerkt en al zijn spieren mee traint. Hij is best fier op zijn spierballen. Ook Tennis is echt op zijn lijf geschreven. Hij doet elk jaar mee met de Special Olympics.

Elke zaterdag gaat Yens naar de G-dans met zijn liefje. Ze dansen op verschillende soorten muziek, van Niels Destadsbader tot Michael Jackson. Hij kan de move van Michael ook doen. Daarna gaat hij nog zwemmen in Landen. Dat is ook G-zwemmen.

Yens heeft zijn eigen zaak in macramé. Hij maakt armbandjes en verkoopt die dan aan iedereen die er eentje wil. Hij wil graag meer reclame maken voor zijn bedrijfje want momenteel is er nog niet veel interesse. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt.

Hij noemt zichzelf ook een huisman want hij helpt zijn papa soms in de tuin met het stapelen van hout.

Lievelingseten

Zijn eten wordt klaargemaakt door mama en papa. Zelf kookt hij amper. Hij maakt voor zichzelf wel een boterham of een pastaslaatje.

Spaghetti, lasagne, barbecue en frietjes eet hij heel graag. Maar zijn lievelingseten is fondue.

Tijdens het schooljaar let hij op zijn lijn, maar in de vakanties laat hij zich gaan.

Liefde

Het liefje van Yens heet Ines en ze is 34 jaar. Ze zijn ongeveer twee jaar samen. Zij werkt in een café aan het station en Yens zou heel graag samen met haar in het café gaan werken. Ze gaan regelmatig eens bij elkaar logeren of op date na de dansles.

Als Yens bij haar is voelt hij vlinders in zijn buik. Hij zou later graag trouwen maar dat heeft hij nog niet aan zijn mama verteld.

Dromen

Yens wil graag de lotto willen. En hij wil de baas worden van zijn school. Hij zou graag directeur zijn omdat hij dan kan vergaderen, onderhandelen en skiklassen organiseren. Hij zou dan een kostuum aandoen om te gaan werken.

Hij zou ook graag met de auto of een moto kunnen rijden. Hij heeft al een keer met een buggy gereden met zijn mama maar ze zijn toen in de gracht beland.

Down the road is er vanaf 4/2 elke maandag om 20.35 uur.

geschreven op 01 februari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU