Spring naar inhoud

Maak kennis met Maarten

Maarten De Gryse - 29 jaar tijdens de reis

De nu 30-jarige Maarten uit Aartselaar gaat bijna nooit op reis, hij werkt liever. Hij heeft ook vliegangst, dus de start van het programma wordt al een heel avontuur. Zijn moeder reist wel graag en zou graag willen dat Maarten voortaan mee op reis gaat. Als oudste van de bende hield Maarten tijdens Down the road de veiligheid in het oog. Hij werd zo een beetje de veiligheidscoördinator van de groep.

Maarten woont bij zijn mama thuis. Hij heeft een kamer waar hij heel vaak zit want hij houdt wel van zijn eigen plekje. Op termijn wil hij zelfstandig begeleid gaan wonen maar dat ziet hij momenteel nog niet zitten. Hij houdt niet zo van verandering. 2 van zijn zussen wonen ook nog thuis, ééntje studeert nog.

“Ik ga graag mee op reis met mooie meisjes en bier!”

Maarten heeft twee bijnamen: de 50 cent en wiki Maarten of de wandelende encyclopedie. Hij zoekt veel op en probeert alles te onthouden en vanbuiten te leren. Al durft hij ook wel eens iets uit zijn duim te zuigen.

Hij komt over als een stoere kerel, maar heeft eigenlijk een erg klein hartje. Hij heeft zijn vader enkele jaren geleden verloren en heeft hier nog veel verdriet over. Hij zegt dat dit bij hem meer tijd nodig heeft dan bij anderen.

Maarten vliegt niet graag. De reis is een overwinning voor hem. Ook elektriciteit schrikt hem af. Hij vindt het wel belangrijk om af en toe zijn angst te overwinnen. Hij heeft bijvoorbeeld bij de Scouts eens een grote death ride gedaan. Daar is hij heel fier op.

Maarten wordt niet snel boos. Als hij toch boos is heeft hij een plekje voor zichzelf en wat muziek nodig.

Leuke weetjes

  • Maarten houdt van mooie kledij en heeft zelfs een kostuum op maat laten maken. Hij draagt zijn broek vaak te laag om cool te zijn en daarom heeft hij een "broekcontroleur". Hij zegt: "Mijn broek heeft ook Down”.

  • Hij heeft altijd een petzel lamp in zijn rugzak voor wanneer het donker wordt. Dan wandelt hij van de bus naar huis met de lamp op zijn hoofd. Ook handig als er ergens kortsluiting is!

  • Hij houdt enorm van militaire parades en gaat altijd met zijn hand op zijn hart rechtstaan als hij een volkslied hoort.

  • Als hij naar Rock for specials gaat en hij draagt zijn riem rond zijn borstkas dan zegt hij: "De missie is 1: de begeleiding uitschakelen, 2: dansen en feesten, 3: mij aan mijne riem uit het publiek trekken."

Werk/school

Maarten gaat op maandag-en donderdagnamiddag naar dagcentrum De Thuishaven, waar hij semi-industrieel werk doet. De andere dagen werkt hij voor Acerta. Daar staat hij in voor de logistiek en de postverdeling.

Hij is de enige werknemer van Acerta die niet graag vakantie neemt. Zijn baas moet hem verplichten om vakantie te nemen.

Muziek

Maarten houdt van muziek. Vroeger was zijn lievelingsmuziek vooral klassiek. Hij kan ook alle grote componisten opnoemen.

Nu houdt hij van heel veel verschillende stijlen die hij ook tot in detail kan opsommen. En telkens als hij een goed nummer hoort doet hij mee op zijn luchtsynthesiser. Maar hij is vooral grote fan van Milk Inc.

Hobby's

Maarten is een echte scout met als specialiteit vuur maken. Bij de Scouts van zijn zussen en zijn eigen Scouts, de Akabe, helpt hij graag mee tijdens festiviteiten.

Maarten weet heel veel en heeft daardoor twee bijnamen: De wandelende encyclopedie of de wandelende Wikipedia. Zijn talent is lezen en schrijven. Hij is veel met getallen en verslagen bezig en leert veel vanbuiten. Ook leest hij elke dag de krant én hij houdt ze bij.

Om in conditie te blijven gaat Maarten wekelijks paardrijden en naar de fitness . Hij wil graag een spierbundel worden. Hij heeft ook verschillende zwembrevetten. Yoga is niets voor hem. Dat is te rustig en te zen.

Hij kijkt ook veel tv en dan liefst Lord of the Rings, Thuis, Harry Potter, Blind Getrouwd, The Voice, ...

Maarten is avontuurlijk. Hij gaat wel eens wandelen, muurklimmen of kanovaren. En kamperen natuurlijk, zoals bij de Scouts.

Hij noemt zichzelf ook een echt fuifbeest en danst dan graag met de vrouwkes. Ook gaat hij graag naar festivals, vooral Rock for specials.

Maarten kijkt enorm graag naar het voetbal en andere sporten zoals wielrennen en veldrijden. Hij is grote fan van Club Brugge. Als die winnen wordt hij blij.

Lievelingseten

Hij eet graag pasta en vlees. Spruiten vindt Maarten niet lekker. Hij drinkt graag een Duvel, Grimbergen, Vedett of niet-alcoholisch bier.

Pintjes en af en toe een zwaar biertje drinken mag. Bij het afscheid van Sven Nys in het Sportpaleis dronk hij zelfs 8 pintjes!

Vaak drinkt hij ook een pintje in een Duvel glas. Dat ziet er toch wat stoerder uit.

Liefde

Maarten danst graag met andere vrouwen. Maar volgens hem valt hij vaak op de verkeerde vrouwen. "Juffen en begeleidsters, daar wringt het schoentje", zegt hij.

Na Down the road hebben Lore uit het eerste seizoen en Maarten elkaar ontmoet en ze werden al snel een koppel.

Over kinderen denkt hij niet echt na. Hij is nonkel en dat is voor hem goed genoeg.

Dromen

Maarten droomt ervan om ooit DJ te worden en liefst bij Milk Inc. Hiervoor oefent hij soms op de mengpanelen van zijn schoonbroer.

Down the road is er vanaf 4/2 elke maandag om 20.35 uur.

geschreven op 30 januari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU