Spring naar inhoud

Maak kennis met Charlotte

Charlotte Van den Bergh - 21 jaar tijdens de reis

De nu 22-jarige Charlotte uit Pulderbos is heel open, sociaal en vooral klaar om de wereld te ontdekken! En ze wil dat graag een keertje zonder ouders doen.

Charlotte woont thuis bij haar ouders en ze is daar ook heel graag. Ze heeft nog een broer Elias en een zus Lynn. Haar hondjes heten Kiki en Rakker.

Voorlopig ziet ze zichzelf nog niet zelfstandig gaan wonen. Ze zou haar ouders niet kunnen missen. En vooral haar papa zou ze missen, want ze is een echt papa's kindje.

“Deze reis is een droom die uitkomt. Omdat ik eens zonder mijn ouders op reis wil. Zonder hun gezaag en gemoei. Maar dat moet je niet tegen mama zeggen.”

Charlotte is heel open, sociaal en vrolijk. Ze is ook erg populair bij de jongens.

Koppig is Charlotte niet echt. Ze weet wel wat ze wil maar zal niet snel boos worden of tegenwerken.

Ze is heel zorgend en staat altijd voor iedereen klaar. Ze wil graag dat iedereen zich goed voelt. Als ze opmerkt dat iemand het wat moeilijker heeft staat ze als eerste klaar met een knuffel en een troostend woord. Ze noemt zichzelf ook de “troostgroep”, waarmee ze de groepstrooster bedoelt.

Charlotte is avontuurlijk. Ze heeft al in een mobilhome geslapen en rondgetrokken, maar in een tentje slapen vindt ze toch wel spannender. Als ze moet kiezen tussen een tent of een luxehotel zal ze wel snel voor de luxe kiezen. Ze laat zich graag bedienen.

Ze gaat vaak met haar ouders naar het buitenland maar bijna altijd met de auto want haar mama heeft vliegangst. Ze heeft wel ooit een luchtdoop gedaan en 1 keer in een helikopter gezeten. Met het vliegtuig op reis gaan voor Down the road was voor haar de eerste keer.

Charlotte heeft zin om de wereld te ontdekken en eens alleen op reis te gaan. Ze wil ook zoals haar broer en zus op vakantie zonder ouders.

Ze is bang van spinnen maar Charlotte is een durver en vooral "gene wener".

Werk/school

Charlotte gaat nog één dag per week naar school. Ze werkt ook één dag in Monnikenheide waar ze dingen inpakt en bestickert. Op vrijdag werkt ze in een koffiehuisje in Grobbendonk.

Dit jaar studeert ze af en ze kijkt al uit naar de volgende stap.

Muziek

Charlotte doet alle dansjes van de videoclips van K3 na en zingt hier ook luidop op mee. Ze zingt wel af en toe vals, geeft ze toe.

Naast K3 is ze ook grote fan van Sam Gooris en De Romeo's.

Aan de hand van kleuren op de toetsen speelt Charlotte piano. Dit lukt goed en ze geniet hier echt van.

Hobby's

Charlotte houdt van dansen en acteren. Ook feesten is haar ding. Als er muziek opstaat, staat ze op de dansvloer. Ze noemt dit ook één van haar talenten.

Elk jaar gaat Charlotte skiën met haar gezin. De zwarte pistes laat ze wel links liggen. Ze skiet achter haar papa en haar mama volgt achter haar, voor wanneer ze zou vallen.

Ook zwemmen doet ze heel graag. Charlotte is een echte waterrat. Een zwembad, meer of de zee, ze gaat er zonder angst en met veel plezier in.

Charlotte kijkt ook graag naar Familie en is fan van alle acteurs. Vooral van Roel Vanderstukken.

Lievelingseten

Charlotte eet héél graag, alleen geen spaghetti.

Ze heeft ook een schrift waarmee ze leert koken en is een echte keukenprinses. Haar specialiteiten zijn speculaaskoekjes en balletjes in tomatensaus.

Dromen

Na de eerste reeks droomde Charlotte van een deelname aan Down the road. Ze droomde ook van een groot feest voor haar 21e verjaardag, met al haar vrienden en lekker eten. Deze dromen zijn ondertussen allebei uitgekomen!

Liefde

Bij de start van de reeks had Charlotte een vriendje, Nick. Ze leerde hem kennen op de bus en ze waren al drie jaar samen. Maar Charlotte hoorde weinig van Nick en na Down the road was hun relatie voorbij.

Intussen is er tussen Charlotte en Geoffrey een prille relatie ontstaan.

Down the road is er vanaf 4/2 elke maandag om 20.35 uur.

geschreven op 31 januari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU