Spring naar inhoud

Down the road wint belangrijke award in Londen!

Geweldig nieuws: het Eén-programma Down the road won vanavond de AIB Impact Award. Het is de eerste keer dat een feelgood-programma zoals dit de prijs wint.

De Association for international broadcasting AIB reikt jaarlijks prijzen uit aan omroepen en programmamakers van over de hele wereld, voor tv, radio, audio en online producties in alle talen.

De AIB prijzen worden dit jaar al voor de 15e keer uitgereikt en tellen 21 categorieën, van sport over dagelijks nieuws of documentaires tot wetenschap.

Naast die categorieën is er ook de prijs voor impact: de AIB Impact Award erkent een programma dat een grote sociale of politieke impact heeft gehad. Dit jaar gaat die belangrijke eer naar Down the road. Vorig jaar won trouwens een CNN International-reportage over de slavenhandel in Libië. Het is de eerste keer dat een feelgood-programma als dit de prijs wint.

De prijs werd in Londen afgehaald door Dieter Coppens en door Gijs Polspoel, regisseur van Down the road.

Ik wist totaal niet wat te verwachten toen we vertrokken voor de eerste reeks. Ik werd elke dag verrast door mijn zes reisgenoten. Zowel ik als de crew stonden vaak met tranen in de ogen, van ontroering maar ook van het lachen. Ik heb ingezien dat ze veel meer kunnen dan iedereen denkt en dat ze bijzondere talenten hebben. Dat ook de rest van de wereld dit inziet, daar konden we alleen maar van dromen.

Dieter Coppens
Dieter Coppens
<
geschreven op 06 november 2019
VRTNU VRTNU VRTNU