Spring naar inhoud

Dit was Yasmine

Dinsdag 20.40
Bekijk Dit was Yasmine op VRT NU

"Ze is er altijd"

Dit was Yasmine
Ze is er altijd, Yasmine, Hilde. In kleine dingen, in momenten in het leven, in haar muziek. Een ode aan een prachtige vrouw, die we nooit zullen vergeten.

"Je zag dat haar levensvreugde weg was"

Dit was Yasmine
Het ging moeilijk met Yasmine, dat zagen haar familie en vrienden maar al te goed. Maar dat ze die fatale beslissing zou nemen, hadden ze niet verwacht.

"Mensen een goed gevoel geven, dat kon ze kei goed"

Dit was Yasmine
Hilde kon iemand het gevoel geven dat die de belangrijkste persoon op de wereld was. Ze was genereus in geven, maar ook in nemen. Haar vrienden getuigen.

"Tussen ons, dat was liefde. Geire zien."

Dit was Yasmine
De band tussen Yasmine en haar goede vriend en muzikant Eric Melaerts, dat was een prachtige vorm van liefde. Moeke en vake, zo noemden ze elkaar.

"Ze kon zonder woorden duidelijk maken wat ze van iets vond"

Dit was Yasmine
"Het presenteren en autocue aflezen, daar was ze geen fan van. Maar alles daar omheen, dat vond ze wel leuk." Dat zegt haar goede vriendin Martine Prenen.

Haar mama over Porselein: "Hilde, dat klopt helemaal"

Dit was Yasmine
Eén van de bekendste hits van Yasmine is ongetwijfeld Porselein. Een nummer waarvan de tekst op haar lijf geschreven is, zo zeggen haar familie en vrienden.

"Zich aanstellen, daar was ze heel goed in"

Dit was Yasmine
Hoe was Yasmine achter de schermen? Een zotte doos, die zich wel eens kon aanstellen. Ze vulde de kamer en ze kamde haar haren, speciaal voor tv.

"Ze was bezeten van zingen"

Dit was Yasmine
We kennen Yasmine vooral als zangeres en presentatrice. Maar het begon allemaal met haar passie voor zingen. In Dit was Yasmine vertelt haar mama er meer over.
VRTNU VRTNU VRTNU