Spring naar inhoud

Wie is Piet Huysentruyt?

En wat hebben we geleerd vandaag? Als Piet Huysentruyt te gast is in Die huis, levert dat 24 uur vol kippenvelmomenten op.

Ontdek hieronder de strafste momenten van Piet in Die huis:

Familiegeschiedenis in Congo

In de tv-kamer krijgt Piet filmpjes te zien van pa en ma Huysentruyt in Congo. Ze hadden er een koffieplantage, maar bij de onafhankelijkheid is de familie Congo moeten ontvluchten. Het is nog altijd met een krop in de keel als Piet over die periode spreekt en denkt aan hoe zijn vader gekrenkt is teruggekeerd naar België. Het is het onverwerkte verleden van de familie Huysentruyt. Zijn vader zou nooit meer terugkeren naar Congo. Het heeft de familie getekend, het heeft Piet getekend.

Afscheid van Bomma Huysentruyt

Tijdens zijn 24 uur in Die huis is de moeder van Piet ziek. Ondanks alles blijft ze een positieve vrouw. De kok vertelt dat hij vreest dat Bomma Huysentruyt de uitzending van Die huis niet meer op televisie zal zien. Ze is inderdaad kort na de opnames overleden. Deze aflevering ziet Piet dan ook als een afscheid en eerbetoon aan haar.

SOS Véronique

Piet is al 37 jaar samen met zijn vrouw Véronique. Zij geeft de maat aan en houdt hem rustig. “Zij is ook de enige die dat mag zeggen: Kalm, hè, ventje.” Piet vindt haar sterk om het zo lang met hem uit te houden.

“Je moest eens weten hoe ik in mijn eenzaam hoekje alleen geblèt heb daarvoor”

Collega kok Jeroen Meus verrast Piet in Die huis. Na een heerlijk avondmaal hebben ze het over het pijnlijke moment wanneer ze beiden genomineerd waren voor een Televisie Ster. Jeroen Meus kreeg toen na twee maanden koken op tv al een TV-Ster, en Piet, uitzonderlijk in kostuum, bleef met legen handen zitten. “Je moest eens weten hoe ik in mijn eenzaam hoekje alleen geblèt heb daarvoor”, getuigt Piet. Ook Jeroen heeft die avond niet kunnen genieten.

"Ik heb geleerd uit mijn fouten"

Piet heeft de reputatie een nijdige, koppige man te zijn die de controverse niet schuwt. Zoals toen hij jaren geleden weer eens een collega schoffeerde, tv-kok Sofie Dumont. Veel wil hij er niet over kwijt, maar hij geeft wel toe dat het zijn laatste nijdige uitspraak was. Hij heeft geleerd uit zijn fouten. “Ik ben diplomatischer geworden. En ik moet eerlijk zeggen: ik ben daar fier op. Dat ik mezelf meer onder controle heb.”

geschreven op 04 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU