Spring naar inhoud

Wie is Margriet Hermans?

Vanavond was Margriet Hermans te gast in Die huis. In die 24 uur ging ze geen enkel onderwerp uit de weg.

Ontdek hieronder de strafste momenten van Margriet in Die huis:

“Mijn leven zou veel makkelijker geweest zijn als man"

Ooit woog Margriet 148 kilo. In het jaar 2000 had ze dan ook geen andere keuze dan een drastische vermageringsoperatie te laten uitvoeren. “Mijn leven zou veel makkelijker geweest zijn als man. Een dikke man is gezellig, een dikke vrouw is dom.”

“Ge zult dat zelf wel uitgelokt hebben”

Margriet gaat geen enkel onderwerp uit de weg in Die huis. Ook over de traumatiserende ervaring in een taxi in Spanje vertelt ze. “Die vent zag dat ik van toeten noch blazen wist. Hij bracht mij naar een veld, waar ik zeker niet weg kon. En waar ik niet wist waar ik was.” In haar omgeving kon ze niet op veel begrip rekenen. “Ik vertelde dat aan mijn moeder en ze zei: Ja, Margrietje. Je zult dat zelf wel uitgelokt hebben.”

Donkere periodes

Ze heeft alle kanten van het spectrum gezien. Een aantal verkeerde keuzes duwden Margriet in een depressie en er volgden een reeks zelfmoordpogingen. Maar ze herpakte zich en besloot het verleden uit te wissen.

De vreemde Fransman

Margriet woonde ooit samen met een Fransman. Tijdens een ruzie haalde die een jachtgeweer boven en bedreigde hij haar. Maar nog liet Margriet zich niet doen. “Ik was razend. Ik zei: Wat ga je doen? Schieten? Jij vuil stuk... Schiet. Ik denk in mezelf: schiet, jongen.”

Liever een schotje dan een potje

Margriet was een BOM, een bewust ongehuwde moeder. Maar de zoektocht naar een geschikte vader was niet evident, vertelt ze in de kinderkamer. Haar eisen waren dan ook bijzonder.

geschreven op 11 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU