Spring naar inhoud

Wie is Josje Huisman?

Josje Huisman was vanavond te gast bij Eric Goens in Die huis. De voormalige "blonde van K3" laat in haar hart kijken, en vertelt openhartig over haar jeugd, de zoektocht naar ware liefde en haar muzikale ambities na K3.

Ontdek hieronder alle hoogtepunten van Josje in Die huis:

Josje is veganist

Nadat ze een documentaire over dierenleed zag, besloot Josje om enkel nog plantaardige voeding te eten. Sinds enkele jaren is ze veganist, een levensstijl die ze later ook aan haar kinderen wil meegeven.

“We zitten gewoon nu in een tijd dat we heel veel hebben opgebruikt van alles wat de natuur te bieden heeft. Ooit stopt dat en dan moet je je kinderen nieuwe dingen leren", vertelt ze. “Ik ga mijn kinderen bijvoorbeeld geen koemelk geven.”

Tattoos en geloof

Josje is de jongste van vijf kinderen in het gezin van dominee Cees Huisman. Op haar achttiende liet ze 'psalm 139, vers 1 tot 3' op haar elleboog tatoeëren, in het handschrift van haar vader.

Is ze nog altijd spiritueel?

"Ja. Mijn vader zegt: “God is liefde”. Ik dacht: “Wat bedoelt hij daar toch mee?” Ik denk dat we als mens van nature allemaal een connectie hebben met elkaar..."

Het einde van K3

In het najaar van 2009 won Josje ‘K2 zoekt K3’. Zo werd ze de nieuwe blonde van K3. Zeven jaar later trok ze er de stekker uit. Voelt het vandaag nog altijd als de juiste keuze?

"Ik heb de vraag op tafel gegooid, ja. Of dit is wat we willen. Ik had het gevoel dat we alles eruit hadden gehaald wat erin zat", vertelt Josje. "We hebben er destijds veel aandacht aan gegeven, om het zo mooi mogelijk af te sluiten. Ik zou het erg vinden als ze denken dat ik blij ben dat ik van K3 af ben."

Kathleen in Die huis

Josje krijgt in Die huis onverwacht bezoek van Kathleen Aerts. Ze praten bij een glas wijn over hoe K3 hun leven voor altijd zal beïnvloeden.

"Het heeft me gebracht waar ik nu ben. Daar ben ik heel blij mee. Ik ben er trots op. Het zegt alleen niet veel over wie je bent."

Voor Kathleen ligt dat anders: "Voor ons wat het makkelijker. Het werd wel uitvergroot maar het is wel begonnen vanuit onszelf."

"Dat was een hele ontdekkingstocht"

Josje bouwt intussen verder aan haar muziekcarrière na K3. Ze bruist van creativiteit en schrijft voor het eerst zelf haar teksten en melodieën.

"Ik zat zelf niet achter de knoppen, maar ik heb ze wel gedirigeerd. Dat was een hele ontdekkingstocht."

geschreven op 21 november 2017
VRTNU VRTNU VRTNU