Spring naar inhoud

Wie is Filip Peeters?

Vanavond was Filip Peeters te gast in Die huis. De acteur legde zijn ziel bloot en trakteerde ons 24 uur lang op verhalen vol hartstocht.

Ontdek hieronder de strafste momenten van Filip in Die huis:

Het verhaal van de kip en de leeuw

Filip volgde in zijn jeugd een acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck. In Die huis vertelt hij dat hij daar vaak de grenzen opzocht. Zo heeft hij eens live on stage de kop van een kip afgebeten. “Ik zag die kip en dacht: shit, Peeters. Je moet het in één keer hebben of je bent een slechte leeuw.”

Door politie van school gegooid

Tijdens het kokkerellen komt Eric te weten hoe het komt dat Filip zijn opleiding aan de Studio niet heeft kunnen afmaken. Hoe zat dat nu met dat mes op school en het bedreigen van de directeur?

Hopeloze romanticus

Toen hij actrice An Miller ten huwelijk vroeg, haalde Filip alles uit de kast. Een limo, een vliegtuig, en een prins op het witte paard,... Ben je dan een hopeloze romanticus, een irritante uitslover, of beiden? Na al die jaren is het koppel nog altijd heel gelukkig.

“Voor de eerste keer durf ik een vakantie op voorhand plannen”

Met ouder te worden zijn de prioriteiten van Filip verschoven. “Wat heel vervelend is in ons vak, is die werkonzekerheid. Je wordt altijd verondersteld beschikbaar te zijn, in je hoofd. Maar nu is er zoiets van: het komt allemaal goed.” Hij heeft voor de eerste keer een vakantie op voorhand durven vastleggen. Die berusting doet deugd: “Ik ben absoluut een gelukkige man.”

Een warme reünie met Stef Bos

Het bezoek van Stef Bos betekent voor Filip a trip down memory lane. De twee studeerden samen aan Studio Herman Teirlinck en zijn altijd vrienden gebleven. De sfeer zit er goed in en bij een glas Zuid-Afrikaanse wijn blikken de jeugdvrienden terug op de avonturen die ze samen beleefd hebben. Stef vertelt: “Die periode, toen we in Antwerpen zaten... Dan maak je al de grote dingen van je leven mee. (…) Dat is het fijne aan mekaar terugzien: je vindt jezelf terug.”

geschreven op 27 november 2018
VRTNU VRTNU VRTNU