Spring naar inhoud

Wie is Danira Boukhriss Terkessidis?

Vanavond was Danira Boukhriss Terkessidis te gast in Die huis. Ze vertelde er openhartig over haar jeugd, familie en onzekerheden. “Ik ben altijd bang dat mensen mij verkeerd begrijpen.”

Ontdek hieronder de strafste momenten van Danira in Die huis:

Danira heeft klasfoto's met Syriëstrijders

Het gesprek tussen Eric en Danira komt al snel op haar geboortestad, Vilvoorde. Ze zag over de jaren heen een aantal van haar klasgenoten vertrekken naar Syrië. Iets waar ze heel stil van wordt. "Ik vind dat niet leuk om daarover te praten. Ik kan niet vatten waarom je zoiets doet en ik vind het erg dat dit voor hen de enige uitweg leek."

Ze begrijpt dat sommige jongeren zich uitgesloten voelen. “Je moet je eens inbeelden dat een leerkracht zegt: 'Jouw naam is te moeilijk, die spreek ik niet uit.' Het voelt alsof je het niet waard bent dat je naam wordt uitgesproken. Als dat vaak gebeurt, voel je je uitgesloten.”

Gepest in het middelbaar

In de kinderkamer vertelt Danira over haar zesde middelbaar, een heftig jaar. Haar beste vriendin keerde zich tegen haar en ze werd gepest. Een zware periode, maar gelukkig werd het beter toen ze naar de universiteit ging. Ze heeft geleerd dat ze niet voor iedereen goed kan doen.

"De grootste cultuurschok van mijn leven"

Eric heeft Danira's papa als verrassingsgast uitgenodigd. Samen halen ze anekdotes boven aan de eettafel. “De grootste cultuurschok in mijn leven was toen ik samen met mijn vader op 15-jarige leeftijd naar Marokko ging. Toen we aankwamen vroeg ik: 'Papa zijn we al in Marokko? Ik zie hier nergens jongens in een trainingspak.'"

De innige band met haar vader

Op het einde van de avond maakt Danira zich zorgen over de reacties na de uitzending en vraagt ze haar vader of hij daar ook bang voor is. Housein trekt het zich niet aan: “Ik lig daar niet wakker van.” Waarop Danira alleszeggend antwoordt met “dan ik ook niet.” De band tussen de twee is ijzersterk en ze hecht enorm veel belang aan zijn mening.

geschreven op 30 oktober 2018
VRTNU VRTNU VRTNU